Acasă Politic Ciolacu: PSD va depune moțiune simplă împotriva ministrului Agriculturii, Adrian Oros

Ciolacu: PSD va depune moțiune simplă împotriva ministrului Agriculturii, Adrian Oros

0
Ciolacu: PSD va depune moțiune simplă împotriva ministrului Agriculturii, Adrian Oros

• Cum va vota liberalul Avrămescu?

Președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a anunțat că PSD va depune săptămâna viitoare la Camera Deputaților o moțiune simplă împotriva ministrului Agriculturii Adrian Oros.

„Am avut o întâlnire foarte bună cu reprezentanții asociațiilor și sindicatelor din domeniul ­agroa­limentar. Am văzut, concomitent cu întâlnirea noastră a ieșit și domnul ministru Oros și a produs anumite știri. Cu toții am tras o singură concluzie: domnul ­mi­nistru Oros e într-o lume paralelă față de ceea ce se întâmplă în acest moment în acest domeniu. În primul rând, nu s-au luat măsuri. Nu au fost date nici până acum despăgubirile pentru secetă. Nu a fost plătită acciza pe trimestrul trei și patru de anul trecut, ceea ce repre­zintă 60% din totalul de acciză. Nu în ultimul rând, am văzut că domnul mi­nistru Oros a venit cu o inițiativă parlamentară, a depus-o la Senat, să modifice Legea 17 privitoare la înstrăi­narea terenurilor”, a afirmat Ciolacu într-o conferință de presă.

El a adăugat că România nu mai produce pesticide, îngrășăminte și semințe și că nu există un program coe­rent la acest moment din partea Ministerului Agriculturii pentru acest domeniu. „Împreună cu colegii mei am decis ca săptămâna viitoare să depunem o moțiune simplă la adresa ministrului Oros la Camera Deputaților. Pericolul asupra securității alimentare în acest moment e unul real. România nu mai produce pesticide, îngră­șăminte sau semințe. Vedem că în continuare nu se ia nicio măsură în această zonă. Nu vedem un program coe­rent în acest moment din partea Ministerului Agriculturii”, a completat Ciolacu.

Așteptăm cu interes să vedem ce poziție va adopta, la votul asupra moțiunii împotriva lui Oros, deputa­tul de Buzău Gabriel Avra­mescu, dat fiind că primul pune bețe în roate, în mod deli­berat, uneia dintre cele mai importante promisiuni electorale ale parlamentarilor liberali buzoieni, deblocarea Băncii de Gene de la Buzău promovată în special de colegul său de la Senat, Vlad Pufu. În acest fel, moțiunea împotriva ­mi­nistrului Agriculturii va deveni o veritabilă hârtie de turnesol pentru liderul organizației județene PNL.