sâmbătă, 16 ianuarie 2021

Ciolacu: „PSD nu va vota niciodată acest guvern al menținerii României în criză”

Partidul Social Democrat nu va vota niciodată „acest guvern al menținerii României în criză”, scrie președintele PSD, Marcel Ciolacu, pe pagina sa oficială de Facebook, după ce reprezentanții PNL, USR-PLUS și UDMR au anunțat cum au împărțit ministerele.

„Șandramaua pierzătorilor se va prăbuși asurzitor în doar câteva luni. Foamea de funcții a lui Orban și Barna a învins interesul pentru soluțiile reale de a scoate România din criza sanitară și economică. Niște hiene politice care nu vor face nicio reformă! Un premier de paie ținut în lesă de Orban. Și doi vicepremieri care aveau nevoie de niște birouri, că de coordonat nu vor coordona nimic! PSD nu va vota niciodată acest guvern al menținerii României în criză, al subdezvoltării, al prăduirii naționale!”, scrie Ciolacu. Acesta mai întreabă dacă președintele Iohannis doarme liniștit când știe că „peneliștii săi au dat pădurile României pe mâna celor care cumpărau Ardealul și fugeau cu el în spate?!”.

Liderii PNL, USR-PLUS și UDMR au anunțat vineri seară cum au împărțit ministerele. Florin Cîțu este candidatul la funcția de premier, președintele Senatului va fi un reprezentant al USR-PLUS, iar cel al Camerei Deputaților unul al PNL. Guvernul va avea doi vicepremieri și 18 ministere, dintre care nouă vor fi conduse de reprezentanți ai PNL, șase ai USR-PLUS și trei ai UDMR.

  • Ministerele ce revin PNL sunt: Ministerul Apărării Naționale, Ministerul de Externe, Ministerul Finanțelor Publice, Ministerul de Interne, Ministerul Educației Naționale, Ministerul Energiei, Ministerul Agriculturii, Ministerul Culturii și Ministerul Muncii și Protecției Sociale.
  • Portofoliile asumate de USR-PLUS sunt Ministerul Justiției, Ministerul Transporturilor, Ministerul Sănătății, Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Ministerul Economiei și cel al Antreprenoriatului pentru IMM-uri.
  • UDMR și-a asumat să participe la formarea majorității parlamentare și va conduce: Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și Ministerul Sportului și Tineretului.

loading...
error: Content is protected !!