Politic

Ciolacu: Prețurile au luat-o razna iar Cîțu se visează pe calul alb al creșterii economice

Președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, afirmă că ,,pre­țurile au luat-o razna în timp ce Cîțu se visează iar pe calul alb al creșterii economice”. El spune, în re­plică la declarația premi­erului pe tema creșterii economice din primul tri­mestru al anului, că ,,istorică este doar prăbușirea galopantă a puterii de cumpărare a românilor”.

”Prețurile au luat-o razna în timp ce Cîțu se visează iar pe calul alb al creșterii economice! Istorică este doar prăbușirea galopantă a puterii de cumpărare a românilor. Facturi la energie cu 17% mai mari, combustibil cu 9% mai scump și prețuri până la cer la alimentele de bază. Plus o inflație de peste 3% care a făcut franjuri veniturile și așa înghețate de premierul Cîțu. Asta e realitatea”, a scris, marți, pe Facebook, Marcel Ciolacu. El apreciază că ,,ce este de reținut din comunicatul Institutului Național de Statistică este doar că, după un an de pandemie, economia Româ­niei este sub primul tri­mestru din 2020, când a fost lockdown”.

,,Halal performanță, Cîțu”, a mai scris liderul PSD. Produsul Intern Brut al României a crescut, în termeni reali, în primul trimestru al anului, cu 2,8%, față de trimestrul IV din 2020, iar față de același trimestru din anul 2020 a scăzut cu 0,2% pe seria brută și nu a înregistrat nici o modificare pe seria ajustată sezonier, potrivit estimărilor ,,semnal’’ anun­țate marți de Institutul Național de Statistică. Premierul Florin Cîțu a afirmat, marți dimineață, că România are cea mai rapidă revenire economică din istorie ca răspuns la cea mai mare criză economică din ultima sută de ani.

Articole similare

error: Continut protejat!!