Politic

Pufu: Este nevoie de implicarea tuturor în acțiunea de vaccinare

Senatorul liberal de Buzău Vlad Pufu face un apel la aleșii locali din cele 11 unități administrativ-teritoriale lipsite de medici de familie să se implice în acțiunea de vaccinare a cetățenilor din comunele lor.

Pufu spune că centrele mobile de imunizare vor fi prezente în respectivele comune la solicitarea primarilor, cărora le cere, de asemenea, să promoveze acțiunea de vaccinare: ,,Vaccinarea anti-Coronavirus este cheia spre revenirea la normalitate. Pandemia pare că bate în retragere. Acum este momentul să ne unim forțele și împreună să învingem acest virus. Doar vaccinându-ne putem scăpa mai repede de restricții și ne putem lua viețile înapoi. Campania de vaccinare merge bine în orașe și în localitățile mari, însă ce ne facem cu bătrânii din cătunele îndepărtate, care nu au medic de familie și care sunt în imposibilitatea de a ajunge în centrele de vaccinare?

La Buzău sunt 11 localități neacoperite din punct de vedere al asi- gurării cu medici de familie: Bozioru, Buda, Cănești, Chiliile, Colți, Largu, Odă­ile, Pardoși, Racovițeni, Robeasca, Valea Salciei. Recent, am depus o interpelare ministrului Sănătății în care am cerut informații în legătură cu centrele de vaccinare mobilă, care pot fi cheia spre imunizarea cât mai multor persoane, acolo unde accesul locuitorilor la servicii medicale nu există. Din răspunsul secretarului de stat, dr. Vass Levente, am aflat că pentru asigurarea vaccinării persoanelor din localitățile greu accesibile sau neacoperite din punct de vedere al asigurării medicilor de familie sunt operaționalizate centre mobile de vaccinare. Primarii vor trebui însă să se implice: să solicite Direcției de Sănătate Publică depla­sarea echipelor mobile în aceste localități, să promoveze acțiunea de vaccinare, să întocmească listele cu persoanele care doresc să se imunizeze. Acum, mai mult ca oricând, e nevoie de implicarea tuturor, inclusiv a aleșilor locali, pentru că numai unindu-ne forțele putem învinge Coronavirusul”, a scris se- natorul PNL de Buzău Vlad Pufu pe pagina sa oficială de Facebook.

 

Articole similare

error: Continut protejat!!