luni, 03 august 2020

Ciolacu: „Președintele Iohannis minte pentru guvernul său”

La scurt timp după în­cheierea conferinței de presă susținute miercuri de președintele Klaus Iohannis la Cotro­ceni, liderul interimar al Par­tidului Social Democrat Marcel Ciolacu a reacționat prin intermediul unei amplu mesaj pe Facebook.

„Președintele Iohannis min­te pentru Guvernul său. Degeaba! Guvernul PNL tot prost și corupt rămâne. De asta trebuie să plece!

Jenant moment! Să vezi cum Puterea dă vina pe Opoziție pentru că ea, Puterea, a stat două săptămâni pentru a scrie o lege.

O lege proastă, aberantă, care transformă România în dictatura pilelor numite în funcții publice. O lege care nu respecta drepturile cetățenilor simpli, dar dădea putere de Dumnezei unor funcționari parașutați de PNL în funcții pentru care nu au nicio calitate.

Guvernul – 2 săptămâni pentru o aberație (25 iunie – 6 iulie).

Parlamentul – 8 zile (9- 16 iulie) pentru a avea o lege aplicabilă, realizată împreună cu societatea civilă, cu CSM, cu medici și pacienți.

Deci, cine a tras de timp <săptămâni>, domnule Iohannis?! Parlamentul a corectat, cât a putut în acest timp foarte scurt, mizeria trimisă de Guvern! Să invoci la nesfârșit laitmotivul PSD e cel puțin penibil, domnule președinte! Dar să și minți pentru un guvern prost și corupt, e de-a dreptul scandalos.

Tot PSD e de vină că Orban nu suflă o vorbă despre organizarea alegerilor în condiții de siguranță? Sau despre deschi­derea școlilor?! Știu, da, mai e o lună și jumătate, e prea devreme pentru Orban….”, a scris Marcel Ciolacu pe pagina sa oficială de Facebook.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că PSD acționează în Parlament cu un cinism inimaginabil doar pentru a câștiga câteva voturi în plus și că el vede în această notă anunțurile social-democraților de a veni cu o moțiune de cenzură. „Pur formal, sigur mo­țiunea de cenzură e un instrument la îndemâna Opoziției atunci când este Guvernul este acuzat de management defectuos. După părerea acest Guvern Orban nu poate fi acuzat de management defectuos. S-a des­curcat foarte bine, e un guvern puternic minoritar care a reușit să vină cu un buget, care a reușit să gestioneze epidemia în starea de urgență, care reușește acum să gestioneze lucrurile curente”, a spus președintele. El crede că nu există motive obiective pentru a acuza Guvernul și a veni cu o moțiune de cenzură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

loading...
error: Content is protected !!