marți, 13 aprilie 2021

Ciolacu: Măsluirea cu premeditare a datelor pandemiei de către Guvernul Orban, atentat la sănătatea românilor și la siguranța statului

Președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a afirmat, miercuri, că ,,măsluirea cu premeditare a datelor pandemiei de către Guvernul Orban este un atentat la sănătatea românilor și la siguranța statului”: ,,Măsluirea cu premeditare a datelor pandemiei de către Guvernul Orban este un atentat la sănătatea românilor și la siguranța statului! Răfuiala din Guvern dintre USR și PNL scoate la lumină ceea ce PSD spunea de multă vreme: că datele pandemiei sunt falsificate în funcție de interesele lor electorale, de cât de abrupt scă­deau în sondaje! Cu premeditare, în deplină cunoștință de cauză”, a scris, miercuri, pe Facebook, Marcel Ciolacu.

Potrivit acestuia, ,,pe baza acestor date măsluite, s-au luat decizii cu impact direct asupra sănătății publice”: ,,Pe baza lor s-au restrâns drepturi și libertăți cetățenești! S-au închis școli timp de un an de zile! Localități întregi au fost carantinate! Afaceri ridicate cu greu au fost distruse! Pe minciunile lor! Faptele lor sunt prea grave, ca să mai poată fi ascunse sub preș”, a mai scris Ciolacu. Acesta anunță că va cere înființarea unei Comisii speciale de anchetă în Parlament, ,,care să scoată la lumină toată golănia liberală”: ,,Și mă aștept ca transparenții de la USR să susțină acest demers!!! Româ­nii trebuie să știe cine sunt vinovații pentru suferințele îndurate, iar cei vinovați să răspundă conform legii”, a mai afirmat liderul social-democrat.

Președintele PNL București, deputatul Violeta Alexandru, a afirmat pe pagina sa de Facebook, că afirmații politice de gen ,,nu am încredere în cifrele cazurilor de COVID-19” nu doar că nu ajută, dar sporesc îngrijorarea. În replică, într-un comentariu la această postare, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a precizat că anul trecut, înainte de alegeri, din calculul incidenței au fost eliminate focarele, iar din calculul incidenței la 14 zile au fost ,,pierdute” vreo două zile: ,,Până să vorbim despre cum comunicăm, ceea ce comunicăm ar trebui să fie cât mai aproape de adevăr. Contează, mai ales în situații de genul asta. Altfel ne furăm singuri căciula mințindu-ne frumos”, scrie ministrul Sănă­tății.

loading...