Politic

Ciolacu: „Iohannis, te cațeri pe cadavre fără rușine! Ești un politruc de cea mai joasă speță!”

Președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a transmis un mesaj pentru președintele Klaus Iohannis chiar în timp ce șeful sta­tului susținea o conferință de presă, marți, la Palatul Cotroceni.

„Iohannis, te cațeri pe cadavre fără rușine pentru a ține la putere guvernul MORȚII! Ești un politruc de cea mai joasă speță! Un jalnic mestecător de lozinci al PNL! Realitatea e simplă:

TU ești de 6 ani președintele României! 6 ani, Iohannis! Ai avut guvernele tale cu care ai făcut… nimic! Ce reforme ai făcut tu, Iohannis?! Unde e România educată, propagandistule?! În școlile închise??!

Dai vina fără rușine pe autoritățile locale <pesediste>. Uită-te pe hartă, Iohannis! Zonele roșii, carantinate, sunt preponderent în județele conduse de baronii galbeni, Iohannis?! Câte zile au trebuit să treacă, Iohannis, ca să se carantineze Sibiul?! Acolo au murit și mor oameni pentru că autoritățile tremură de frica <șefului> de la Cotroceni! Nu ți-e rușine?! Ce se întâmplă la Sibiu este expresia fidelă a propriului tău eșec, Iohannis!

Cine a pus, Iohannis, toți cioclii, coafezele și chelnerii cu școala vieții la conducerea spitalelor?! Cine a vrut, Iohannis, la începutul anului să privatizeze sănătatea?! Guvernul TĂU!!

Au murit oameni, Iohannis, în așteptarea unui pat la ATI în timp ce tu și guvernul tău de incompetenți mințiți în fiecare zi că măriți capacitatea! Fals! Tot autoritățile locale au făcut asta, nu VOI! Voi nu le-ați dat un LEU, în schimb îi arătați, cu nesimțire, cu degetul! Iohannis, lasă alegerile! Le vei pierde! Ești de 6 ani președintele României și n-ai făcut nimic!”, a scris Marcel Ciolacu marți pe Facebook.

Președintele Klaus Iohannis a declarat marți că Guvernul Orban nu trebuie să plece acasă ca urmare a incendiului de la Piatra Neamț, răspunzând unei întrebări referitoare la poziția avută în urma incendiului de la Colectiv față de Guvernul Ponta: „Nu, Guvernul Orban nu trebuie să plece acasă. În primul rând e un Guvern în funcție de niciun an de zile și a gestionat această criză. Nu consider că Guvernul Orban trebuie să plece acasă. Dimpotrivă, Guvernul Orban și-a asumat guvernarea într-o perioadă când toți ceilalți au preferat să stea deoparte și să comenteze. Această tragedie de la Neamț ne arată felul în care PSD-ul a tratat sistemul de sănătate, a dus aproape la faliment acest sistem. După ce va fi o nouă majoritate, trebuie sistemul reformat, lucrurile moder­nizate, simplificate, investiții în spitale noi sunt necesare, sunt deja planificate, investiții în aparatură și mentenanță”, a declarat șeful statului, solicitat să-și prezinte punctul de vedere față de menținerea Guvernului, după incendiul de la Spitalul Județean Piatra Neamț, având în vedere că după incendiul din Colectiv a afirmat că Executivul Ponta trebuie să plece.

El a adăugat că nu toți suntem de vină pentru incendiul de la SJU Neamț, iar PSD este „vinovatul moral”, pentru această tragedie: „Nu toți suntem de vină. Sunt de vină cei care au fost la guvernare, cei care au fost la conducere, cei care gestionează în județe spitalele județene și care nu au alocat resurse, care nu s-au îngrijit de calitatea personalului, managementului și în acest sens mai vinovați sunt cei care au guvernat mai mulți din ultimii 30 de ani, mă refer sigur la marele PSD. Acesta e vinovatul moral. Vinovatul tehnic va fi găsit de anchetatori în fiecare caz în parte”, a mai spus Iohannis.

Articole similare

error: Continut protejat!!