Politic

Ciolacu: Exclus ca anul acesta să prindem un ban de la PNRR. Vom fi rușinea Europei

Președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a declarat luni seara că România va avea aprobat Planul Național de Redresare și Reziliență trimis la Bruxelles abia la toamnă, fără șanse de a primi vreun euro în acest an. Mai mult, Ciolacu preconizează că anul 2022 va aduce multe tăieri de salarii, din cauza gradului mare de îndatorare, ceea ce va duce și la prezența experților Fondului Monetar Internațional în țara noastră, pentru pregătirea unui plan de austeritate.

,,Este exclus ca anul acesta să prindem un ban de la PNRR. Vom fi rușinea Europei, vom fi în ultimele cinci state europene care îl vor avea aprobat. Asta ne arată faptul că nu au nicio reținere, trec cu buldozerul și peste noi. Au împrumutat peste 50 de miliarde, nimeni nu știe unde s-au dus acești bani. Va veni FMI în România la anul pentru că nu vor găsi altă soluție. Categoric vor veni și tăie­rile (de venituri, n.r.)”, a precizat Marcel Ciolacu la România TV.

De altfel, o declarație asemănătoare a făcut, la sfârșitul săptămânii trecute, și senatorul Lucian Romașcanu, la conferința de presă a organizației județene a Partidului Social Democrat. ,,Ne pare rău când avem dreptate pe lucrurile rele. În momentul de față există și declarații oficiale cum că primii bani din PNRR vor veni în 2022. Este un eșec total al actualei guvernări și a ­mi­nistrului responsabil pentru întârzierea PNNR,  pe care domnul Iohannis o și justifica: lasă că-i mai bine că nu s-a aprobat acum, stăm și mai aprofundăm. Când alte țări au început deja să tragă bani din acest program, România nu îl are încă aprobat, cu noroc îl vom avea în septembrie, iar primii bani vor veni în 2022, în contextul în care noi trebuie să tragem toate sumele până în 2026”, a spus Romașcanu la Buzău.

Articole similare