luni, 01 iunie 2020

Ciolacu, după moțiunea de cenzură: „Actuala opoziție este incapabilă să guverneze, dar guvernul trebuie să arate mult mai multă transparență, credibilitate și profesionalism”

Președintele Camerei Deputațlor, Marcel Ciolacu, a declarat, marți, după ce moțiunea de cenzură a fost respinsă, că acum Guvernul și Viorica Dăncilă trebuie să dea dovadă de mai multă transparență.

Acesta a mai precizat că este nevoie de o remaniere guvernamentală sau chiar de o restructurare: „Moțiu­nea nu a reușit. Din punctul meu de vedere, a fost o șansă unică pentru opoziție, pentru că au reușit să se strângă toți. A fost cea mai strânsă moțiune, dar să ținem cont de voturile lejere față de așteptările opoziției. Eu recunosc în continuare greșelile făcute și sper să nu le mai facem. Aș enumera începând cu schimbarea Guvernului Grindeanu, schimbarea Guvernului Tudose. Ar fi fost total anormală acum schimbarea Guvernului Dăncilă. Din punctul meu de vedere, acum întreaga respon­sabilitate se mută la Guvern, la doamna prim-mi­nistru, care trebuie să arate, prin Guvernul condus de dânsa, mult mai multă transparență, credibilitate și profesionalism”, a declarat Marcel Ciolacu, marți, la Parlament.

Întrebat dacă este nevoie de o remnaniere, Marcel Ciolacu a răspuns: „Eu consider că da. Chiar mai mult, consider că este nevoie de o responsabilitate”. Deputatul social-democrat buzoian a mai spus că ar fi de acord și cu o ­res­tructurare a Guvernului. De asemenea, Ciolacu a afirmat că poziția Vioricăi Dăncilă, a PSD și a ALDE s-a întărit acum, odată cu respingerea moțiunii de cenzură.

De asemenea, Ciolacu susține că, în momentul de față, opoziția este ,,incapabilă să guverneze”. Într-o postare pe pagina sa oficială de Facebook, preșe­dintele Camerei Deputaților susține că ,,o țară nu poate fi administrată de patru sau cinci partide care nu au nimic în comun și capacitate zero de guvernare”: ,,Moțiunea de cenzură este un drept constituțional și democratic al opoziției. Să ceri puterea este normal și legitim, dar devii ridicol când arăți că nu știi ce să faci cu ea. De săptămâni întregi am asistat cu toții la o ceartă continuă între partidele de opoziție legat de cine să fie prim-ministru și cine să intre sau nu la guvernare. Dar fără să aibă nicio viziune de dezvoltare pentru România. Niciun proiect politic sau econo­mic. Nicio propunere de politică publică. Și nici oameni. Singurul proiect pe care l-au propus liderii opoziției a fost să elimine salariul minim, să le pună taxe IT-iștilor, să dea oameni afară sau să taie salariile din construcții. În aceste condiții, e clar că actuala opoziție este incapabilă să guverneze și nu reprezintă o alternativă serioasă și credibilă. O țară nu poate fi administrată de patru sau cinci partide care nu au nimic în comun și capacitate zero de guvernare. Avem o majoritate solidă în Parlament care va continua să asigure coerență actului de guvernare. Îmi doresc ca opoziția să se întoarcă la lucrurile cu adevărat importante, cum ar fi, de exemplu, să vină cu propuneri concrete pentru rezolvarea problemelor la votul din diaspora. Asta dacă vor să arate că le pasă cu adevărat de români!”, a scris Marcel Ciolacu pe pagina sa oficială de Facebook.

loading...
error: Content is protected !!