Politic

Ciolacu, discurs dur la adresa guvernării PNL: România se află într-un punct critic. Au fost doi ani pierduți

Partidul Social Democrat este cel mai responsabil și mai stabil partid din România, a spus președintele PSD, Marcel Ciolacu, la dezbaterile din Parlament de dinaintea votului de învestitură a Guvernului Ciucă. El a afirmat că social-democrații au intrat la guvernare pentru că nu fug niciodată de responsabilitate.

„Astăzi, România se află într-un punct critic. Este unul dintre acele momente în care deciziile pe care le luăm pot schimba direcția națiunii pentru anii următori. Au fost doi ani pierduți. Doi ani de încercări eșuate ale dreptei. Doi ani de instabilitate. Doi ani de criză economică și sanitară. Doi ani în care mi- lioane de români au fost abandonați de stat. Suntem într-un punct critic care necesită o decizie fundamentală. PSD este cel mai responsabil și mai stabil partid din România. De aceea, PSD trebuia să facă o alegere în acest moment. Iar alegerea era urmă­toarea: vom continua să criticăm o guvernare ineficientă? Sau ne vom folosi priceperea și experiența pentru a opri chiar acum prăbușirea, pentru a fi alături de români și a stabiliza țara? Am acceptat acum această provocare pentru că PSD nu fuge niciodată de responsabilitate. Și pentru asta am decis să intrăm cu prima linie a partidului”, a spus Marcel Ciolacu.

Liderul social-demo­craților a afirmat că PSD a propus în guvern oameni cu experiență politică și administrativă: „Am venit cu profesioniști care au performat în mediul privat. Am venit cu medici de excepție. Nu este timp de experimente. Trebuie să aplicăm măsurile PSD încă din prima zi! PSD știe să guverneze! Am demonstra­t-o întotdeauna, mai ales când am venit ca să reparăm dezastrul unor alte guvernări. Le mulțumesc tuturor miniș­trilor PSD pentru că au acceptat această provocare grea. Și îi rog să fie alături de români în fiecare decizie luată. Eu cred că România are nevoie de un nou drum. Un drum în care statul are grijă de cetățenii săi, mai ales de cei mai vulnerabili. Un drum în care munca este încurajată și răsplătită. Un drum în care familiile cu copii sunt ajutate. Un drum care să aducă beneficii tuturor, indiferent că sunt la stat sau la privat”, a mai adăugat președintele PSD.

Acesta a menționat că partidul pe care îl conduce va pune în aplicare din prima lună de guvernare pachetul social: „Am venit la guvernare pentru că e momentul ca oamenii să audă, în sfârșit, adevărul. Tot ade­vărul! Doar așa se va putea restabili încrederea în autorități. Nu vă voi minți niciodată că am învins pandemia. Nu putem face asta. Și în niciun caz, singuri! Doar împreună, într-un parteneriat real, putem să depășim acest moment greu și să ținem lucrurile sub control. Trebuie să dărâmăm zidul de ură care s-a înălțat între vaccinați și nevaccinați. Nu există români buni și mai puțini buni. Toți suntem români. Și toți vrem să ne luăm viețile înapoi! De aceea, măsurile sanitare trebuie să fie luate și comunicate doar de profesioniștii în sănătate. Politicienii trebuie să facă un pas în spate. Guvernul are datoria să ofere sprijinul logistic și financiar de care este nevoie. Nu trebuie să luăm măsuri aberante, ci măsuri de bun-simț. Iar aici mă gândesc inclusiv la soluțiile pentru a ține școlile deschise, astfel încât copiii să aibă acces la e­ducație în siguranță”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Liderul social-democrat a afirmat și că PSD are „un plan de bun-simț care să țină sub control pandemia și să ajute românii și firmele românești să treacă peste această perioadă critică”: „Avem măsuri. Avem profesioniști. Și avem un dialog foarte bun cu partenerii sociali și mediul de afaceri. Avem puterea să redăm încrederea în această țară. Și avem puterea să o facem mai bine decât înainte”, a conchis președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare