Politic

Avrămescu: Miniștrii PSD vor continua proiectele inițiate de PNL

Programul de guvernare al Coaliției pentru Reziliență, Dezvoltare și Prosperitate (PSD-PNL-UDMR) păstrează în totalitate punctele prioritare ale guvernării liberale, prevăzute în programul inițial, spune președintele organizației județene a Partidului Național Liberal, deputatul Gabriel Avrămescu.

„Constat că avem astăzi un program ambițios, poate chiar mai bun, mai complex și cu așteptări mari mai ales pentru români. Deși nu au fost niște negocieri ușoare, a fost evidentă dorința partidelor care formează astăzi coaliția de guvernământ de a scoate România din criza sanitară, ca mai apoi să putem vorbi despre revenirea economică și investiții în dezvoltare. Urmează rectificarea bugetară, un prim pas important pe care îl va face Guvernul României cu puteri depline, în noua formulă. Rectificarea va respecta prioritățile ce se regăsesc în programul de guvernare și deblocarea sectoarelor care îi vizează direct pe români. În ciuda multor speculații, referitoare la transferul bugetelor de la investiții către plata pensiilor și salariilor, românii trebuie să știe că banii pentru investiții există! 29 miliarde euro sunt bani obținuți de la Comisia Europeană în urma negocierilor guvernului PNL, care a pledat pentru investiții în dezvoltare în toate sectoarele și a luptat pentru ca banii să fie alocați pentru reforme reale de dezvoltare.

Dacă luăm în calcul numai cele 9,4 miliarde euro negociate pentru investiții în infrastructura de transport din România, atunci discutăm deja despre sume record ce urmează a fi investite în țara noastră. Implementarea Planului Națio­nal de Redresare și Rezi­liență, care conține 64 de reforme și 107 investiții, a fost asumat de PNL ca un proiect de țară și continuă să rămână prioritar pentru Guvernul Coaliției actuale”, spune Avrămescu.

Acesta spune că investițiile în infrastructura de transport – care includ și Autostrada A7 – rămân printre prioritățile nouluii guvern: „Una dintre investițiile foarte importante pentru buzoieni este construcția autostrăzii A7, drumul care va face legătura cu București și care va continua către regiunea Moldovei. De altfel, un proiect pe care PNL Buzău l-a promovat și pe care Guvernul liberal a reușit să-l treacă pe lista de finanțări din bani europeni. Infrastructura de transport rămâne una dintre priorități și pentru Guvernul Coaliției, care propune utilizarea tuturor fondurilor externe nerambursabile (POIM, CEF, POT, PNRR), antrenarea de fonduri rambursabile de tip parteneriat public-privat și, ca element strategic, alocarea în medie a 2 la sută din PIB, până în 2030. Investițiile în infrastructura rutieră se numără printre cele mai stringente nevoi ale românilor, iar pentru prima dată în ultimii 32 de ani, acest sector a devenit prioritar pentru Guvernul României”, mai spune președintele organizației județene a Partidului Național Liberal, deputatul Gabriel Avrămescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare