Politic

Ciolacu, despre Schengen: Comisia Europeană a confirmat că țara noastră și-a făcut temele

Comisia Europeană a confirmat că țara noastră și-a făcut temele și îndeplinește toate condițiile pentru aderarea la Schengen, susține Marcel Ciolacu, președintele Partidului Social Democrat, după anunțul Comisiei Europene potrivit căruia România, Bulgaria și Croația îndeplinesc condițiile pentru a intra în spațiul Schengen.

„România este cu un pas mai aproape de Schengen! Comisia Europeană a confirmat astăzi (16 noiembrie, n.r.)că țara noastră și-a făcut temele și îndeplinește toate condițiile pentru aderarea la Schengen. Este o schimbare de paradigmă. Pentru prima dată, s-a auzit peste hotare mai mult vocea celor care susțin România, decât a celor care o denigrează în permanență făcând niște jocuri politice foarte mici. Toți responsabilii din statul român au înțeles importanța momentului și au acționat pe o singură voce. Am și o bucurie personală pentru că, în plan politic, am reușit ca în Parlamentul European, grupul social-democraților europeni să fie singurul care a votat în unanimitate pentru aderarea României la spațiul Schengen”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

Acesta invită și reprezentanții celorlalte partide să-și convingă colegii din familia politică să voteze pentru aderarea României. „Sunt convins că familia noastră politică europeană va fi alături de noi până la capăt. Invit și reprezentanții altor partide politice să lase trăncăneala și să facă măcar în al 12-lea ceas ceva pentru țara lor. De exemplu, să își convingă colegii din familia politică din care fac parte să voteze pentru aderarea României la Schengen”, a adăugat Ciolacu.

Comisia Europeană consideră că România, Bulgaria și Croația îndeplinesc condițiile pentru a intra în spațiul Schengen, a declarat miercuri comisarul Ylva Johansson. Comisia solicită Consiliului să ia pe 8 decembrie decizia necesară pentru a permite participarea României, Bulgariei și Croației la spațiul Schengen.

Articole similare