Politic

Ciolacu: Cîțu și Barna au de câștigat alegeri interne și au transformat PNRR în vițelul de aur al baronetului și clientelei de partid

Președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, afirmă, într-o postare pe Facebook, că ,,sărăcirea românilor și scăderea nivelului lor de trai” sunt ,,singurele certitudini” din planul pe care Guvernul l-a trimis la Bruxelles. ,,Cîțu și Barna au de câștigat niște alegeri interne și singura lor grijă a fost transformarea PNRR în vițelul de aur al baronetului și clientelei lor de partid”, susține Ciolacu.

,,Creșterea vârstei de pensionare, înghețarea ve­niturilor – salarii, pensii, alocații, pe scurt austeritate. Atât a mai rămas din poveștile cu investiții <wow>, de zeci de miliarde de euro, promise prin PNRR, de președintele Iohannis și Guvernul Său de incapabili! Sărăcirea româ­nilor și scăderea nivelului lor de trai, sub forma așa-ziselor <reforme> sunt singurele certitudini din planul pe care Guvernul de dreapta l-a trimis la Bruxelles”, a scris Ciolacu pe Facebook.

El mai spune că românii trebuie să știe că România va împrumuta ,,15 miliarde de euro doar pentru a hrăni prietenii, firmele de consultanță și membrii de partid care vor vota în congresele PNL și USR”: ,,Dezvoltarea României, redu­cerea decalajelor, crește­rea nivelului de trai al româ­nilor, educația, sănă­tatea, infrastructura, agricultura și firmele românești mai pot aștepta. Cîțu și Barna au de câștigat niște alegeri interne și singura lor grijă a fost transformarea PNRR în vițelul de aur al baronetului și clientelei lor de partid. După ei, potopul!”, mai spune Ciolacu.

Premierul Florin Cîțu, vicepremierii Dan Barna și Kelemen Hunor și ministrul Investițiilor și Proie­ctelor Europene, Cristian Ghinea, au prezentat pro­iec­tele din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), pentru care Ro­mânia primește 29,2 miliarde de euro (14,248 mi- liarde sub formă de grant și 14,935 miliarde sub formă de împrumuturi). Sume consistente vor primi prin PNRR trei mari sectoare: Transporturi (6,7 ­mi­liarde de euro), Educație (3,6 miliarde de euro) și Sănătate (2,4 miliarde de euro). Investițiile și reformele asumate de guvern în fața Comisiei Europene, prin PNRR, au ca termen anul 2026. „Vreau să fie foarte clar că doar se vede capătul drumului pentru că ur­mează evaluarea oficială a Comisiei Europene”, a afirmat Ghinea. PNRR a fost publicat, cu tot cu anexe, în total peste 2.000 de pagini, pe site-ul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, ­Ghinea sus­ținând că Româ­nia este prima țară din Uniunea Europeană al cărei guvern a publicat integral proiectul. PNRR a fost trimis oficial luni la Bruxelles și urmează două luni în care documentul va fi ­eva­luat pentru a se ajunge la forma finală.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

 

Articole similare

error: Continut protejat!!