Economic

Proiect european de 5 milioane de lei pentru calificarea muncitorilor din zone rurale, lansat la Buzău

Proiectul ,,Angajați competitivi pe piața muncii din Regiunea Sud Est” a fost lansat joi de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Vrancea și este implementat în perioada 1 aprilie 2021- 31 martie 2023, în parteneriat cu ,,Asociația Formare, Dezvoltare, Asistență-ForDa” Buzău, ,,Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură” Constanța, ,,Asociația Centrul de Calificare și Pregătire Profesională” Buzău.

Acest proiect este cofinanțat prin Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman, bugetul fiind de 4.726.680,65 lei, din care 4.017.678,61 lei reprezintă cofinanțarea din FSE (Fondul Social European), iar 709.002,04 sunt din bugetul național.

Proiectul se derulează în cadrul Programului Operațional Resurse Umane 2014-2020, iar grupul țintă este format din 660 de angajați (inclusiv PFA și întreprinderi individuale) care își au reședința sau domiciliul în Regiunea Sud-Est, din care 100 angajați sunt necalificați sau au un nivel scăzut de calificare, 60 au vârsta de peste 40 de ani, iar 40 provin din mediul rural defavorizat.

Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea abilităților și competențelor profesionale prin participarea la programe de formare profesională continuă, ca oportunitate pentru creșterea competitivității și îmbunătățirea statutului pe piața muncii a angajaților, cu precădere a acelora care aparțin categoriilor dezavantajate din Regiunea Sud-Est.

Cei care vor participa la acest proiect vor avea parte de campanii de informare și conștientizare pentru promovarea în rândul angajaților, a partenerilor sociali și altor entități reprezentative pentru interesele angajaților. Vor exista activități pentru formare profesională (cursuri de inițiere/ specializare, cursuri de calificare nivel 2 și cursuri de calificare nivel 3), dar și consiliere profesională și tutorat pentru angajați. Toate aceste activități organizate în cadrul proiectului sunt gratuite.

Rezultatele așteptate sunt creșterea gradului de informare și conștientizare pentru promovarea importanței formării profesionale și participării la programele de FPC, creșterea numărului de angajați din Regiunea Sud-Est ale căror competențe și abilități profesionale aferente cerințelor locurilor de muncă din ocupația ospătar, vânzător în alimentație, vor fi recunoscute și certificate.

Articole similare

error: Continut protejat!!