vineri, 22 ianuarie 2021

Ciolacu anunță că PSD face un buget paralel: ,,Vom arăta românilor că sunt bani pentru majorări de pensii și salarii”

Președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a anunțat că PSD va construi un „buget alternativ” care să arate românilor că sunt bani pentru majorarea pensiilor și a salariilor: „Noi vom veni săptămâna viitoare cu un buget alternativ și le vom arăta românilor că există bani în bugetul României, astfel încât să nu fie înghețate nici pensiile și nici salariile”, a declarat Ciolacu duminică, la România TV.

Premierul Florin Cîțu a anunțat, miercuri, că Executivul a început pregătirea pentru bugetul anului 2021, iar în acest sens propunerea este să fie votat în Parlament pe 4 februarie. La începutul anului, Guvernul a decis să plafoneze creșterea salariilor în sectorul bugetar și să plafoneze creșterea pensiilor speciale. De asemenea, restul pensiilor vor fi majorate, cel mai ­pro­babil, abia în luna septembrie. Măsurile sunt necesare pentru menținerea unui deficit de 7% în 2022, susțin guvernanții.

„Noi i-am întrebat și i-am chemat în Parlament să ne dea aceste răspunsuri, dar nu le-am primit nici până astăzi. Noi nu avem până acum bugetul exact, vor veni cu el în fe­bruarie, asta înseamnă că toate investițiile, mai ales la autoritățile locale, sunt în acest moment compromise. Primă­rii­le vor avea buget doar în aprilie, dacă se intră cu bugetul în februarie în Parlament. Așa ceva nu s-a întâmplat niciodată în România”, a mai declarat liderul PSD.

Ciolacu mai susține că Guvernul Cîțu a mințit Comisia Europeană: ,,Marea problemă a Guvernului Cîțu este că a mințit Comisia Europeană. Ei au spus că au făcut o inserție de capital în economia României, iar Comisia Europeană le-a atras atenția că este o minciună. Suntem pe ultimul loc în România în ­pri­vința acestei inserții de capital. S-au împrumutat cu 34 de miliarde de euro, dar numai domnul Cîțu și cu domnul Orban știu unde s-au dus acești bani”, a declarat președintele PSD.

Săptămâna trecută, premierul i-a acuzat pe social-democrați de fake-news în legătură cu o scrisoare a Comisiei Europene și le-a transmis acestora că nu știu să citească o scrisoare în engleză.                                (C.B.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

loading...
error: Content is protected !!