joi, 04 iunie 2020

Ciolacu: ,,Alianța PSD-ALDE are suficiente voturi cât să nu treacă moțiunea, matematic vorbind”

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a anunțat, marți, referitor la moțiunea de cenzură pe care opoziția a anunțat că o va depune cel mai probabil miercuri, că Alianța PSD-ALDE are suficiente voturi încât aceasta să nu treacă în Parlament.

,,Avem suficiente voturi ca moțiunea să nu treacă. Nu este nicio problemă. Vorbim de o moțiune care încă nici nu a fost depusă. Alianța PSD-ALDE are suficiente voturi cât să nu treacă moțiunea, matematic vorbind. Vorbim de o moțiune care încă nici nu a fost depusă, vorbim de o săptămână de ea, poate nici nu o mai depun. Noi dorim, la fel ca și opoziția, ca această moțiune să intre cât mai repede la vot. După ce o depune, vedem ce cuprinde moțiunea și așa mai departe. Moțiunea nu va trece și nu văd alte probleme”, a declarat Marcel Ciolacu, citat de “Mediafax”.

Președintele Partidului Național Liberal, Ludovic Orban, susține că opoziția va depune moțiunea de cenzură în cel mai scurt timp, posibil chiar miercuri, adăugâd că se poartă discuții inclusiv cu parlamentari ai PSD și ALDE: ,,Discuțiile continuă până la depunerea moțiunii de cenzură. Dorința noastră este să depunem moțiunea într-un timp cât mai scurt, probabil miercuri”, a declarat Ludovic Orban. Președintele PNL a adăugat că se vor purta discuții cu parlamentarii partidelor de guvernare, PSD și ALDE, pentru atragerea a cât mai multor voturi pentru moțiunea de cenzură.

Nu va candida la funcția de președinte executiv PSD
Ciolacu a anunțat, marți, că nu va candida pentru funcția de președinte executiv PSD, iar, în ceea ce privește o posibilă candidatură la șefia formațiunii, se va consulta cu premierul Vio­rica Dăncilă: ,,Voi lua o decizie împreună cu doamna prim-ministru. Nu cred că voi candida pentru funcția de președinte executiv PSD. O să iau această decizie împreună cu doamna prim-ministru (referitor la candidatura la conducerea PSD, n.r.)”, a declarat președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu.
La ultima ședință a Comitetului Executiv Național al PSD, Paul Stănescu a demisionat din funcția de președinte executiv interimar al partidului, invocând motive personale. În schimb, Stănescu a anunțat ulterior ședinței că este posibil să candideze pentru postul de vicepreședinte al partidului.

1 COMENTARIU

  1. Mult invocata majoritate parlamentara se va ruina si ea cat de curand.
    Un an trece foarte repede. Primul pas a fost facut pe 26 mai. Semnalul dat de electorat in municipiul Buzau ar trebui sa-l puna pe ganduri pe dl Ciolacu, nu daca vor depune sau nu o motiune cei din opozitie, si daca va trece sau nu.
    Politica mare se face pentru viitor, pe o perioada mare, nu pe conjuncturi efemere, trecatoare.
    Cert este un lucur, se repeta politica din 2008, si asta este foarte rau, in conditiile existentei unor semnale evidente de recesiune. Cresterea economica de peste 8 la suta, invocata de „expertul” Tariceanu, s-a dovedit un simplu indicator fara valoare. Si-au luat apoi bagajele si au lasat tara pe mana opozitiei, iar acum ii taxam pe cei care au tataiat ceea ce altii au acordat asa pe picior promisiuni de tot felul.
    Asta nu este politica responsabila, este o permanenta amagire.

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!