ActualitateCultură

Cine sunt premianții concursului „Copiii din țara dorului”

Liga Scriitorilor, Filiala Buzău, și Centrul Cultural și Educațional „Alexandru Marghiloman” Buzău au premiat, de Ziua Copilului, câștigătorii concursului literar „Copiii din țara dorului”, ediția a II-a.

„Astăzi, 1 iunie 2022, de ziua voastră și tot cu ajutorul vostru, noi organizatorii am reușit să ne facem bucurii de care să ne amintim cu plăcere. Doar cultivând bucuriile în inimile noastre reușim să fim mai buni, mai armonioși, mai plini de iubire, mai împăcați cu noi înșine și cu ceilalți, pentru a trăi în pace. Ați fost minunați atunci când ați trimis texte literare, în versuri sau în proză, cu subiecte diverse, frumos conturate folosind corect LIMBA ROMÂNĂ. Am scris intenționat cu litere mari, pentru că limba noastră conține ceva tainic, iar noi suntem datori să deslușim cheile pentru a-i descoperi miracolul datorită căruia dăinuie de mii de ani pe aceste meleaguri. Ați fost minunați și astăzi, când ați umplut scena cu darurile voastre de suflet, recitând poezii și interpretând frumoase piese muzicale, instrumental sau/și vocal, în cadrul spectacolului literar-artistic. organizat cu ocazia Festivității de premiere”, a scris pe pagina de socializare Elena Căpățînă, președinte al Ligii Scriitorilor, filiala Buzău.

Cei care au creat o atmosferă plăcută și au dat o notă aparte acestui festival-concurs sunt elevii care au cântat și au recitat versuri, elevi ai mai multor unități de învățământ buzoiene. Și amintim aici pe: Karla Dumitru, clasa a II-a, la Școala Gimnazială nr. 7 (recitator); Sofia Ticea, clasa 0 (recitator) și Maria Anisia Niculiță (solist vocal), clasa a V-a de la Școala Gimnazială „Căpitan Aviator Mircea T. Bădulescu; Teodora Paraschiv, Maria Rădulescu (solist vocal și instrumental) și Alexandra Gheorghe (solist vocal), clasa a VI-a la Școala Gimnazială nr. 11; Sofia Elena Sîrbu, clasa a V-a (solist vocal și instrumental) de la Colegiul Național „Mihai Eminescu”, Victoria Maria Pripon , clasa a VI-a (solist vocal și instrumental), de la Școala Gimnazială „George Emil Palade”; Bianca Manolescu și Flavia-Dora Petrachi, clasa a IX-a (recitator), Răzvan Nica, clasa a VII-a și Vlad Andrei-David, clasa a V-a (vioară), Alisia Alexandru, clasa a VII-a (flaut) de la Liceul de Arte „Margareta Sterian” Buzău.
Premiile au fost acordate pe două categorii de vârstă : gimnaziu și liceu, iar în cadrul acestor categorii au fost acordate premii pentru poezie și pentru proză.

La categoria elevi de gimnaziu, la poezie trofeul a fost obținut de eleva Victoria-Maria Pripon, iar la categoria proză de eleva Alexandra Gheorghe. La liceu, trofeul pentru cea mai bună poezie a fost obținut de Adina Georgiana Albu, iar cea mai bună proză pentru care s-a acordat trofeu a fost acordat elevei Miriana Magheru.  Mai multe amănunte despre câștigătorii ediției AICI

 

Articole similare