Politic

Cine sunt noii subprefecți de Buzău

Joi au fost învestiți în funcție noii subprefecți, prilej cu care aceștia au avut ocazia să se prezinte publicului pe parcursul unei conferințe de presă. Vizibil emoționați, cei doi subprefecți, Gabriel Ilie și Constantin Cristea, au avut ocazia să se caracte­rizeze și să expună motivele pentru care se consideră ­ca­li­ficați pentru această funcție.

Gabriel Ilie, subprefectul artist, „un om simplu, din popor”

Primul subprefect anun­țat este Mihail-Gabriel Ilie, cel care a fost, până nu de mult, la conducerea Servi­ciului Județean Anticorupție Buzău. Acesta are 48 de ani, este căsătorit și are doi copii: o fetiță de 9 ani și un băiat de 24 de ani. Soția noului subprefect lucrează în același domeniu în care a activat și el și este, în prezent, polițist în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău (IPJ).

Gabriel Ilie

Acesta și-a completat CV-ul, menționând și celelalte posturi pe care le-a ocupat în cadrul structurilor Ministerului Afacerilor Interne. „Am activat în Ministerul Afacerilor Interne începând cu anul 1996. În ultimii zece ani am fost la Direcția Generală Anticorupție, Serviciul Județean Anticorupție Buzău, ca ofițer de prevenire, dar am desfășurat și activități în ce privește combaterea, când a fost cazul, alături de colegii mei. Cealaltă perioadă din istoricul profesional este legată de activități la IPJ Buzău, la Inspectoratul Ge­neral al Poliției Române și la Inspectoratul General al Poliției de Frontieră”, a declarat Gabriel Ilie.

Proaspăt numitul subprefect s-a caracterizat drept „un om simplu, din popor”, iar printre pasiunile sale, acesta enumeră sportul, dar și muzica, subiect căruia i-a dedicat câteva cuvinte. „Am cântat, îmi place să cânt în anumite circumstanțe, cu prietenii, la un moment de relaxare, când reușim să mai avem și așa ceva. Cânt și instrumental, și vocal”, a declarat Gabriel Ilie. Abilitățile muzicale ale noului subprefect sunt dovedite și de premiile câștigate în cadrul concursurilor susținute de Ministerul Afacerilor Interne, unde a participat cu o creație folk proprie. În 2017,  a obținut premiul I la sec­țiunea „Muzică Folk” a Festivalului Național al Artiș­tilor Amatori din Ministerul Afacerilor Interne. Gabriel Ilie a mai câștigat și Premiul al III-lea la sec­țiunea, ,,Grup folk” a concursului, iar în 2012, chiar locul I la secțiunea ,,Muzică Ușoară”.

Acesta s-a declarat onorat de noua funcție, dar spune că este conștient că aceasta vine și cu un grad mare de responsabilitate, mai ales în perioada pe care o traversăm. „Trag speranțe și îmi doresc din tot sufletul să facem o echipă bună, consolidată. Ne alăturăm echipei într-un moment greu, din cauza pandemiei. Deocamdată urmează ca domnul prefect să analizeze domeniile în care ne vor fi delegate atribuțiile. Ce mă recomandă, aș putea să spun, sunt conștiinciozitatea profesională, pe care o am de 26 de ani. Sunt adeptul ideii <ne facem treaba și apoi mai glumim, mai povestim>, dar treaba este prioritară. Tot ce vom face va include res­pectarea legii, a instituției pe care o reprezentăm și a cetățeanului”, a mai spus Gabriel Ilie.

Constantin Cristea, subprefectul „city-manager” de… comună

Constantin Cristea

Constantin Cristea are 34 de ani și a absolvit Facultate de Științe Juridice și Administrative din cadrul Universității Creștine „Di­mi­trie Cantemir” din București, fiind licențiat în Științe Politice. Acesta a activat, în ultimii ani, ca „city manager” în cadrul Primăriei Vernești, termen împrumutat de la americani și folosit incorect, deoarece „city” este – în traducere în limba româ­nă – „oraș”. Așadar, termenul este atribuit greșit, dat fiind că Verneștiul este comună, nu oraș.

Concret, Constantin Cris­tea a ocupat funcția de administrator public, iar, în trecut, a lucrat la cabinetul secretarului de stat din cadrul Ministerul Turismului, ulterior fiind consilier la Camera Deputaților. Acesta a ocupat funcții și în domeniul privat, fiind funcționar economic în cadrul departamentului de Transport-Logistică al Boromir Buzău. Cu toate că nu deține afaceri proprii, părinții săi au câteva magazine alimentare în comuna Vernești.

Cât privește noua func­ție, Constantin Cristea a declarat că speră să aibă o colaborare fructuoasă cu noii colegi, iar rezultatele să fie în beneficiul buzoienilor. „Începând de astăzi știu că am o responsabilitate imensă, însă determinarea va fi aceeași. Vă mulțumesc pentru încredere și mulțumesc și întregii organizații PSD Bu­zău. Începe o nouă provocare pentru mine, sper să fac față cu brio, alături de domnul prefect și de domnul subprefect, să facem o echipă bună, să luăm cele mai bune măsuri pentru locuitorii județului Buzău. Îmi doresc, de asemenea, să prevenim valul cinci, așa cum trebuie, să luăm și aici cele mai bune măsuri, cele mai bune soluții în această privință și locui­torii județului să fie mulțu­miți de cei din conducerea Prefecturii”, a declarat acesta.

Prefectul Daniel Țiclea a mărturisit, la rândul său, că își dorește ca rezultatele noii colaborări să fie pozitive, în special în aceste timpuri, când este nevoie de coope­rare pentru a trece cu brio de provocările curente. Acesta a mai declarat că speră ca noii colegi să se adapteze ușor cerințelor și provo­cărilor care vor urma, fiind nevoie de multă tărie și disciplină pentru a depăși momentele grele. „Odată cu aceste numiri, eu sper să fim mai mulți, să putem acoperi o zonă cât mai vastă. Noi am încercat să dăm tot ce e mai bun, dar este clar că atunci când suntem mai mulți este mult mai bine. Domnul Ilie cunoaște rigorile sistemului MAI și este, pentru noi, o ușurare acest lucru. Ba chiar, provine dintr-un sistem anticorupție și ne dorim să facem lucrurile cât mai profunde în zona aceasta. Domnul Cristea vine dintr-un sistem civil, așa cum am ve­nit și noi (Daniel Țiclea și Marieta Boloș, n.r.). Sper să se cupleze rapid la rigorile și la responsabilitățile acestui sistem, să înțelegem cu toții că aici suntem MAI, repre­zentăm Guvernul Româ­niei, și trebuie să ne comportăm responsabil și serios și sunt convins că așa va fi”, a declarat prefectul Buzăului.

Articole similare