Actualitate

Cine o inspiră pe tenismena buzoiancă Alexia Tatu

Cei mai buni profesori sunt cei care-şi iubesc meseria şi au o pasiune adevarată pentru materiile pe care le predau. Și mai buni sunt însă cei care reușesc să-i inspire pe elevi. Acesta este genul de cadru didactic care face diferența în parcursul și formarea  personalității unui elev.

Întrebată recent în cadrul unui interviu realizat de Fundația Comunitară Buzău despre profesorii care o inspiră, Alexia Ioana Tatu, elevă a Colegiului Național „Mihai Eminescu”, deja o profesionistă în tenis, câștigătoare a Wimbledon U14, care crede de la această vârstă în disciplină și motivație, ca elemente indispensabile evoluției  în plan personal al fiecărui membru al unei comunități, aceasta a nominalizat două cadre didactice ale școlii pe care o urmează venind și cu argumente.

Unul dintre profesori este Daniela Albu, dirigintele ei. Dar nominalizarea nu a venit pentru că aceasta are calitatea de diriginte, ci din alte considerente. Iată ce spune Alexia Ioana Tatu:  „În primul rând, vreau să o menționez pe doamna profesor Daniela Albu, care este, de altfel, doamna dirigintă. Pasionată și devotată, dânsa se implică în diverse proiecte din cadrul Colegiului Național <Mihai Eminescu> din Buzău. Una dintre activitățile admirabile în care se implică în mod activ este programul EPAS România – Școli-ambasador ale Parlamentului European în România, care are ca scop familiarizarea elevilor cu democrația parlamentară europeană.”. O altă nominalizare a sa este directorul adjunct al aceluiași colegiu buzoian. Și aici Alexandra are argumente puternice. „Printr-o neîncetată dăruire, dânsa participă la diverse activități școlare și extrașcolare, printre care și activitățile de mobilitate Erasmus +, care consolidează și înfloresc comunitatea eminesciană”, spune eleva.

Și bineînțeles că, fiind o sportivă de performanță, pe lista de femei nominalizate nu avea cum să lipsească o femeie care i-a fost de mare ajutor în pregătirea sa sportivă. Este vorba despre preparatoarea sa fizică, Cristina Androne, pe care o descrie ca fiind „ fire energică și pozitivă”, care „oferă motivație și sprijin moral de înaltă performanță. Îmbină utilul cu plăcutul, creează o atmosferă dinamică în sala de fitness și oferă femeilor încredere”.

 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker