Monden

Cicloturism Montan la Lacul Vulturilor

Duminică, 27 august, sunteți invitați, începând cu ora 10.00 să parcurgeți „la pedale” unul dintre cele mai frumoase trasee de cicloturism montan. Traseul este o provocare anuală, într-un cadru organizat, spre Lacul Vulturilor.

O provocare la mișcare în week-end nu trebuie ratată niciodată! Iar cum „oferta” este reprezentată de unul dintre cele mai frumoase trasee de cicloturism montan, cel spre Lacul Vulturilor, trebuie să vă pregătiți de ars calorii. Traseul acesta poate fi o provocare ca și efort, dar compensează prin peisajul superb, încă sălbatic, promit organizatorii.

Pentru ca și avansații și începătorii să se bucure de traseu, ei se vor grupa în echipe după nivelul de pregătire și, implicit, după viteza de parcurgere a traseului. Cei care vor urca în ritm mai sportiv vor face o echipă și îi vor aștepta sus pe ceilalți participanți, până la ora la care este stabilită începerea coborârii. Cei care vor să savureze traseul cu poze sau pauze mai dese, vor urca până unde se poate… de preferat până sus. În dreptul lacului se va lua o pauză de picnic și hidratare.

Întâlnirea de duminică va fi în Lunca Jariștei, la ora 9.30 și plecarea pe traseu va fi la ora 10.00 (plimbăreții pot pleca mai devreme), iar întoarcerea la mașini va fi la ora 18.00-18.30.

„Pentru că aceste ture sunt dedicate celor care apreciază traseele montane mai provocatoare, presupunem ca fiecare participant știe cum să se pregătească cu cele necesare pentru traseu și își asumă toată responsabilitatea! Recomandările noastre pentru toți participanții la tură: cască obligatorie, echipament adecvat schimbărilor climatice, alimente pentru efort îndelungat, bidon hidratare și, nu în ultimul rând, cunoștințe despre traseu (track-ul GPS)”, recomandă organizatorii.

Articole similare