Sport

Chindia și-a aflat programul din play-out! Care sunt echipele care vin să joace la Buzău

Liga Profesionistă de Fotbal a stabilit programul play-outului Ligii 1, acolo unde va evolua și Chindia Târgoviște, echipa adoptivă a Buzăului.

Formația dâmbovițeană revine pe stadionul din Crâng pentru cele cinci ­me­ciuri considerate pe teren propriu din partea a doua a campionatului și va lupta pentru evitarea retrogradării. Viitorul Constanța este cel mai atractiv adversar pe care Chindia îl aduce la Buzău, pe parcursul celor nouă etape, care se desfășoară în perioada 17 aprilie – 20 mai. Chindia va debuta în partea a doua a campionatului sâmbătă, în Crâng, de la ora 15.00, împotriva sibienilor de la Hermannstadt. Cele două formații s-au mai întâlnit de trei ori în actuala stagiune competițională: 1-3 la Ploiești și 1-1 la Mediaș în sezonul regulat al Ligii I, respectiv victorie la penalty-uri pentru Chindia în 16-imile de finală ale Cupei României, 4-2 (1-1) la Giurgiu. În play-out, în afara celor de la Hermannstadt, trupa lui Emil Săndoi va mai juca la Buzău cu Poli Iași, Astra Giurgiu, Gaz Metan Mediaș și Viitorul Constanța. Chindia intră în această fază a campionatului cu 20 de puncte, după înjumătățirea și rotunjirea celor 39 acumulate în cele 30 de etape ale sezonului regulat. Echipa din Târgoviște împarte cu FC Argeș prima poziție din play-out.

Programul meciurilor Chindiei la Buzău

• Etapa 1, sâmbătă, 17 aprilie, ora 15.00: Chindia – Hermannstadt

• Etapa a 3-a, 24-25 aprilie: Chindia – Poli Iași

• Etapa a 4-a, 27-29 aprilie: Chindia – Astra Giurgiu

• Etapa a 6-a, 4-6 mai: Chindia – Gaz Metan Mediaș

• Etapa a 8-a, 15-16 mai: Chindia – Viitorul Constanța

Primele două clasate la finalul celor nouă etape de play-out vor juca un baraj. Câștigătoarea va avea șansa să se califice în Conference League, dacă învinge, în alt baraj, echipa din play-off aflată pe ultimul loc de cupă eurupeană. Ultimele două clasate la finalul play-out-ului retrogradează direct în Liga a 2-a. Ocupantele locurilor 13 și 14 vor disputa câte un baraj pentru menținere, în compania unor formații din Liga a 2-a.

 

Articole similare

error: Continut protejat!!