luni, 10 august 2020

Cererile Unice de Plată arată tendința de comasare a terenurilor agricole la Buzău

S-a încheiat Campania de depunere a Cererilor Unice de plată pentru anul 2020 la  Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Buzău. Potrivit datelor furnizate de repre­zentanții instituției buzoiene, anul acesta au fost depuse mai puține cereri pentru o suprafață mai mare de teren, ceea ce reprezintă un indiciu al faptului că  există o tendință de comasare a terenurilor.

Astfel, la Buzău au fost depuse 18.511 cereri pentru 270.728.36 hectare, ceea ce înseamnă un procent pentru suprafața înregistrată de 100,52%. Rezultatele acestei campanii indică tendința de comasare a terenurilor agricole. Se observă că și la Buzău, ca și la nivel național, în comparație cu anul trecut, numărul cererilor a scăzut, în timp ce suprafața agricolă a crescut, fapt care confirmă tendința de comasare a te­renurilor de la an la an.

„Sprijinul financiar este finanțat din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) și de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale”, transmit reprezen­tanții APIA Buzău.

Reamintim că perioada de depunere a cererilor unice de plată fără penalizări, a fost în intervalul 2 martie – 15 iunie 2020, fiind depuse un număr de 826.964 cereri pentru o suprafață de 9.814.937,86 hectare. În ce privește perioada de de­punere a cererilor cu penalizări de 1 % pentru fiecare zi de întârziere, mai exact intervalul 16 iunie – 9 iulie 2020, au fost înregistrate, la nivel național, 3.934 cereri, pentru o suprafață declarată la plată de 65.039,39 hectare.

loading...
error: Content is protected !!