Cultură

„Cerere în căsătorie” cu repetiție, la Teatru la Conac

Primăria Municipiului Buzău și Centrul Cultural și Educațional „Alexandru Marghiloman” îi invită pe buzoieni în luna februarie la „Teatru la Conac”, un teatru tânăr, cu și pentru oameni tineri.

„Avem bucuria de a vă invita pe 14 februarie la două reprezentații ale comediei <Cerere în căsătorie>, un text după Anton Pavlovici Cehov, ora 17.00, acces 16.30, și ora 19.00, acces 18.30, în Sala Studio din incinta Vilei Albatros. Deschidem stagiunea Teatru la Conac pe 14 februarie, de ziua îndrăgostiților universală, cu două spectacole Cerere în Căsătorie în regia Dianei Tănase. Este a doua producție a acestui proiect, Teatru la Conac, și ne dorim să construim cât mai multe spectacole noi. Piesa nu se mai jucase de la premieră, pentru că actorii au fost extrem de ocupați și am găsit această breșă. Actorul Vlad Brumaru a lansat un nou film, <Klaus & Barroso>, și joacă și acolo, Denis Imbrescu a avut două premiere la sfârșit de an; spectacolul este regizat de Diana Tănase, o regizoare promițătoare și ne bucurăm că am avut parte de piesa regizată de ea la Teatru la conac”, spune directorul Centrului Cultural și Educațional „Alexandru Marghiloman”, Mircea Anghel.

„Cerere în căsătorie” este un spectacol satiră. Spațiul de desfășurare al spectacolului, spune Diana Tănase, regizor „Cerere în căsătorie”,  „ar fi chiar habitatul natural al personajelor, adică studioul de televiziune în care se întâmplă <dramele> protagoniștilor. Ideea de show de televiziune va fi redată și prin intermediul luminii, prin poziționarea proiectoarelor care luminează scena pe stative în spațiul de joc și prin sonorizare, folosind muzică și efecte sonore specifice emisiunilor de divertisment de pe posturile TV. Construcția personajelor cehoviene ajută foarte mult acest tip de montare ele părând parcă rupte din realitatea cotidiană românească. Tânăra de 25 de ani Natalia Stepanovna se îmbracă doar de la marile case de modă de la Milano și este mereu la cură de slăbire, deci are abonament la sală. Nu merge niciodată la sală cum nu merge nici Ivan Vasilievici, tânărul (metrosexual și ipohondru pentru că așa e la modă). Deși la prima vedere nu pare, cei doi se dovedesc a fi făcuți unul pentru celălalt”.

Din distribuția spectacolului fac parte Natalia Stepanovna – MEDA TOPÎRCEANU, Ivan Vasilievici Lomov – VLAD  BRUMARU, Stepan Stepanovici – DENIS IMBRESCU. Scenariul aparține Mădălinei Sandu, iar de design video este responsabil Andrei Redinciuc, în timp ce Sound design este semnat de Adrian Piciorea.

Articole similare