Cultură

Centrul Marghiloman, gazda unui spectacol unic în România

Centrul Cultural și Educațional „Alexandru Marghiloman” din Buzău va organiza spectacolul „Închide ochii şi ai să vezi mai bine”, creat pentru publicul larg şi accesibilizat în totalitate publicului cu dizabilităţi, primul şi singurul de acest fel din România.

Spectacolul de teatru de animație cu păpuși este o adaptare după „Povestea seminței”, scrisă de Dumitru Radu Popa, iar protagonista este o sămânță, care trece prin mai multe aventuri, în urma cărora va învăța lecții importante despre valorile sufletești.

„Pentru prima oara în România, toți copiii – tipici sau atipici -, se vor putea bucura de un act cultural fără a se <deranja> reciproc. ˂Închide ochii și ai să vezi mai bine˃ este o adaptare după ˂Povestea seminței˃ scrisă de Dumitru Radu Popa și este o poveste pentru copiii care vor să înțeleagă mai bine lumea în care cresc. O mică sămânță îi duce pe copii în lumea plantelor și a animalelor. În drumul ei întâlnește tot felul de personaje care îi dau anumite lecții despre Empatie, Dragoste de aproape, Grijă, Neuitare, Cunoaștere, Speranță”, scrie modernism.ro despre spectacolul de teatru.

Buzoienii interesați sunt așteptați joi, 5 mai, de la ora 11.00 la Centrul Cultural „Alexandru Marghiloman”. Accesul este gratuit și se va face de la ora 10.30, pentru acomodarea publicului.

Articole similare