Actualitate

Centru Salvamont la Buzău

După ce, în ultima vreme, tot mai mulți turiști s-au rătăcit în zona de munte a județului, reprezentanții Jandarmeriei Buzău au inițiat demersul de înființare a unui centru Salvamont.

Misiunile de căutare și salvare sunt organizate, în prezent, de către jandarmii montani, care s-au confruntat, în ultima perioadă, cu un număr considerabil de solicitări. Se pare că turiștii sunt atrași, în mod special, de zonele Siriu și Penteleu, dat fiind că jumătate dintre intervențiile Jandarmeriei Montane de anul trecut s-au desfășurat în zona Bozioru-Fişici.

Planul privind înfiinţarea serviciului Salvamont în judeţul Buzău se află, în prezent, în evaluarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. Noul centru ar fi mai mult decât necesar, dat fiind că 125 de persoane au fost salvate week-end-ul trecut, în urma apelurilor înregistrate la Dispeceratul Naţional Salvamont. Printre județele din care au provenit urgențele se numără și Buzău, alături de Brașov, Alba, Gorj, Suceava, Maramureș, Prahova sau Bihor.

Articole similare