Economic

Cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le stii despre gestionarea deseurilor

Detii o firma producatoare de bunuri sau te ocupi de import? Atunci trebuie sa te aliniezi la cerintele legislative in ceea ce priveste gestionarea deseurilor. Mai exact, ai obligatia ca anual sa gestionezi o cantitate de deseuri similara cu cea pe care o introduci pe piata. Este vorba despre o masura pe care autoritatile o considera eficienta pentru a imbunatati mediul inconjurator.

Daca vrei sa te ocupi cat mai usor de procesul de reciclare ambalaje, o idee excelenta, pe care o poti lua in considerare este aceea de a colabora cu un OIREP, adica o organizatie care iti preia responsabilitatea vizavi de gestionarea deseurilor. Experti in acest domeniu se ocupa atat de facilitarea accesului companiilor de reciclare catre deseurile ce pot fi revalorificate, cat si de intocmirea tuturor rapoartelor de mediu, pe care trebuie sa le trimitic periodic la Autoritatea Nationala de Mediu.

Reciclare ambalaje – ce cantitate de deseuri trebuie sa gestionezi?

In calitate de persoana juridica, trebuie sa te asiguri ca anual gestionezi o cantitate de deseuri similara cu cea pe care o introduci pe piata. Apeland la un OIREP, adica o organizatie specializata, care iti preia responsabilitatea in ceea ce priveste gestionarea deseurilor, iti eficientizezi activitatea si, in acelasi timp, ai certitudinea ca respecti intru totul legislatia in vigoare. Expertii OIREP colaboreaza cu numerosi colectori de incredere de pe piata care, ulterior faciliteaza accesul firmelor de reciclare la deseurile care pot fi revalorificate. Mai exact, OIREP-ul este un intermediar de care ai nevoie pentru a te asigura ca deseurile pe care le produci/importi ajung in mana unor persoane a caror activitate este dedicata in acest sens.

Raportare de mediu

Dincolo de faptul ca expertii din cadrul unui OIREP te ajuta sa gestionezi bine deseurile, ei se pot ocupa si de tot ce inseamna partea de raportare de mediu. Este vorba despre informari pe care trebuie sa le trimiti periodic la Autoritatea Nationala de Mediu (ANM), astfel incat la nivelul Romaniei sa poata fi monitorizata situatia deseurilor cat mai usor.

Rapoartele de mediu sunt impartite in mai multe categorii, in functie de tipurile de deseuri pe care le produci si trebuie trimise catre ANM trimestrial sau anual. Specialistii in acest domeniu sunt intotdeauna la curent cu termenele limita pe care trebuie sa le respecte, astfel incat sa eviti sanctiunile care altfel ti-ar fi aplicate.

Incheie un contract avantajos

In momentul in care te hotarasti sa colaborezi cu un OIREP, trebuie sa incheiati un contract in care sa fie mentionate datele de contact ale ambelor parti, precum si cantitatea de deseuri de care experii trebuie sa se ocupe. Mai mult, contractul trebuie sa includa si informatii despre preturile pe care trebuie sa le suporti, astfel incat totul sa fie foarte clar.

Monitorizeaza activitatea OIREP-ului

Chiar daca OIREP-ul se angajeaza sa iti preia responsabilitatea privitoare la gestionarea deseurilor, trebuie sa te asiguri ca monitorizezi activitatea partenerilor tai. De ce? In cazul in care apar nereguli, compania pe care o conduci este raspunzatoare, asa ca trebuie sa faci tot ce iti sta in putinta pentru a te asigura ca in situatia in care inspectorii de la ANM verifica gestionarea deseurilor, nu gasesc nereguli.

Ecologic3rambalaje.ro reprezinta un partener de incredere, cu care poti colabora pe partea de manageriere a deseurilor. Expertii OTR reciclare te ajuta inclusiv pe partea de raportare, pentru a-ti usura munca si pentru a-ti oferi mai mult timp in care sa te ocupi de gestionarea vanzarilor.

Date de contact:

E-mail: [email protected]

[email protected]

Telefon: 0239 680 500

 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker