vineri, 16 aprilie 2021

Cele mai bune locuri de unde poți cumpăra aur

De la începutul istoriei înregistrate, aurul a fost un simbol universal al bogăției. Datorită frumuseții și rarității sale, civilizațiile antice râvneau la metalul prețios ca manifestare a statutului și puterii. Ornamentele, bijuteriile și primele forme de bani erau toate lucrate din aur.

De-a lungul mileniilor, fascinația pentru aur a scăzut cu greu. În timp ce majoritatea sistemelor monetare nu mai sunt legate de un standard de aur , metalul este încă considerat o asigurare împotriva monedelor fiduciare care se bazează pe credință pentru a-și susține valorile relative . Aurul și-a păstrat valoarea intrinsecă deoarece, spre deosebire de cazul monedelor, există o ofertă limitată a acestuia care nu poate fi mărită artificial.

Astăzi, cumpărarea de aur este mai ușoară ca niciodată, deoarece există atât de multe opțiuni disponibile. Cu toate acestea, această abundență de opțiuni de cumpărare va ridica adesea întrebarea care este cel mai bun mod de a cumpăra aurul. Răspunsul nostru este că „cel mai bun” mod va depinde de preferințele și nevoile individuale ale clientului. Deși ne înțelegem parțial în părerile noastre cu privire la această chestiune, doresc să discutăm unele dintre cele mai bune modalități și locuri de a achiziționa metale prețioase.

Locuri principale pentru a cumpăra aur

Cele mai frecvente două locuri în care poți achiziționa aur sunt de la un dealer online, sau un magazin local de monede. Magazinele locale de monede au existat aproape atâta timp cât banii au existat. Au evoluat de la anumite unități de amanet la o formă mai specializată de magazine de revânzare. Magazinele locale de monede oferă clienților un loc unde își pot vizualiza personal articolele înainte de a face cumpărături. Dealerii online, pe de altă parte, sunt, evident, mai degrabă o dezvoltare recentă. Acestea servesc drept vitrină virtuală pentru companiile de metale prețioase și permit clienților să își facă achizițiile online.

Cumpărarea de aur online vs local

În principal, efectuarea unei achiziții de la ambele aceste unități este foarte similară. Răsfoiți selecția lor până când găsiți mărfuri care vă atrag și apoi plătiți achiziția. Cu toate acestea, există diferențe între practicile acestor magazine în experiența generală a clienților.

Cea mai evidentă diferență dintre aceste două unități este comoditatea. Cu magazinele locale de monede, clienții sunt obligați la o anumită locație, pe care trebuie să o viziteze fizic pentru a-și cumpăra. Aceasta însă prezintă un grad sporit de credibilitate. Dealerii online în schimb sunt disponibili 24 de ore pe zi și pot fi accesați de oriunde, ceea ce înseamnă că clienții sunt liberi să cumpere și să facă achizițiile fără restricții de locație și timp.

Dacă în trecut selecția era diferită între cele doua surse de achiziționare a aurului, astăzi lucrurile nu mai stau la fel. Magazinele locale care nu mai trebuie să își limiteze selecția la gusturile și preferințele unei baze de clienți mai mici, acestea oferă, precum dealerii online, o mare varietate de produse pentru a atrage mii de clienți care își navighează zilnic site-urile web. Astfel, site-urile lor web le oferă spațiul necesar pentru a-și prezenta gama largă de produse.

Clienții care și-au făcut cercetările pot observa că atât dealerii online cât și magazinele locale care dispun de expunere web pot oferi prețuri competitive. Această reducere de preț se datorează faptului că ambele surse au de acoperit mai puține cheltuieli.

Poate că cea mai mare și cea mai importantă diferență dintre aceste unități este nivelul de siguranță. Un număr foarte însemnat de clienți pot susține că cumpărarea de metale prețioase online pune clienții în pericol, nepermițându-le să-și vadă achiziția în prealabil. În timp ce există unii dealeri online mai puțin reputați, care pot încerca să inducă în eroare clienții cu descrierile produselor lor, majoritatea magazinelor locale, cum ar fi cele de amanet, asigură o comunicare directă ce garantează că clienții primesc ceea ce li se spune, adică produsul real.

Poți amaneta și cumpăra aur de pe CreditAmanet, pentru că aceste articole din aur sunt verificate de către o echipă specializată în identificarea autenticității și valorii acestora. Aici găsești cercei, coliere, brățări și inele din aur, cu design rafinat și strălucitor. Calitate excelentă la un preț foarte bun. Acesta din urmă este stabilit în cea mai convenabilă variantă, așa încât să satisfacă părțile implicate. 

După cum declară analistul Petrișor Peiu, la amanet găsești un preț stabil, nu e un preț de piață propriu-zis. Ceea ce oferă o siguranță a prețului în fața fluctuațiilor și speculațiilor apărute subit pe piață. Achiziționarea unor bijuterii din aur de la CreditAmanet este o investiție real avantajoasă, acest metal prețios având o mare valoare economică, raportat la prețul oferit.

Alte surse de unde poți achiziționa aur

Hong Kong ar putea fi țara cu cel mai ieftin preț al aurului din lume. Poți intra în mai multe bănci și poți achiziționa monede de aur, adesea cu o primă mai mică în comparație cu alte țări.

De exemplu, o verificare din octombrie 2020, prima de pe o bancă de aur Hang Seng Bank, marcată cu o uncie, era de doar 20 RON peste ”prețul spot”. Este foarte ieftin. Dar, în general, trebuie să intrați într-o sucursală bancară fizică pentru a cumpăra aur de la Hang Seng sau alte bănci din Hong Kong.

De asemenea, de reținut că dacă proiectarea unei monede sau a unei bare nu este recunoscută pe scară largă, în esență plătești doar lingoul. Deținerea acelei monede de stil nu are niciun avantaj; toată valoarea se află în conținutul real de metal.

Alte câteva prețuri din piața românească

La BNR, gramul de aur este cotat în jurul a 260 lei, zilele astea.

La băncile care au lingouri de aur spre vânzare, prețul este 340 lei gramul, iar la cumpărare – 235 lei. (Pentru a fi cumpărat tot de bancă trebuie să ții aurul acolo)

În unele magazine online prețul de vânzare este de 367 lei gramul, dar e vorba de lingou. Lingouri de 2,5 grame se vând și cu 350 lei/gram, altele de două grame cu 330lei/gram.

Sursă foto: https://unsplash.com/photos/5vzRegjuBP4 

loading...