Monden

VIDEO / Cele mai așteptate filme în 2022 (II)

La fel ca anul trecut, 2022 se anunță absolut fa­bulos din punct de vedere al lansărilor cinematogra­fice, urmând să ne aducă filme îndelung așteptate sau blockbustere ce continuă francize mai recente. Pe lista aparițiilor se numără Top Gun: Mave­rick, The Batman, Avatar 2, Fantastic Beasts 3, Doctor Strange, Jurassic World: Dominion, Thor: Love and Thunder, un nou film cu Hercule Poirot și multe altele.

Iată cele mai așteptate filme ce urmează să fie lansate în 2022 și data la care vor avea premiera în România:

Marry Me (11 februarie)

Îți amintești de comediile romantice, acele filme cu buget mediu în care, de regulă jucau Julia Roberts, Sandra Bullock sau Meg Ryan pentru a te face să crezi că dragostea adevă­rată n-a murit de tot? Si­gur că îți amintești de ele, ele  n-au dispărut cu adevărat niciodată, doar au devenit tot mai proaste de-a lungul anilor (sau am devenit noi mai bătrâni și mai cinici).

,,Marry Me’’ va fi despre o vedetă pop mondială (jucată de Jennifer Lopez) care, după ce descoperă că partenerul ei muzical (Maluma) o înșeală, decide să se mărite cu un necunoscut umil (Owen Wilson) ca parte a unei mane­vre de imagine, dar începe să se îndrăgostească de el. Nu sună foarte original, dar e totuși vorba de o co­medie romantică.

 

The Batman (4 martie)

Deși nu este sigur că aveam nevoie de un al treilea Batman în doar zece ani, după Christian Bale și Ben Affleck, cea mai nouă reimaginare a francizei va avea în spatele camerei un regizor interesant în persoana lui Matt Reeves (Cloverfield, War for the Planet of the Apes) și o distribuție stelară.

Actorul britanic Robert Pattinson a lăsat cu mult în urmă franciza Twilight, care a generat atâtea glume pe 9GAG și va prelua acum mantia justițiarului.  Zoe Kravitz o va juca pe Catwoman, Paul Dano pe Riddler în timp ce inconfundabilul Colin Farrell va interpreta rolul Pinguinului, o decizie față de care și Danny DeVito (emblematicul Pinguin din Batman Returns, pentru amnezici) și-a exprimat entu­ziasmul. Oare e prea târziu ca și Jokerul lui Joaquin Phoenix să se alăture petrecerii?

Morbius (1 aprilie)

Viitorul film din Universul Cinematografic Marvel spune povestea bio­chimistului Michael Morbius, care încearcă să gă­sească un tratament pentru o boală de sânge rară de care suferă, însă ajunge să se infecteze cu o formă de vampirism de la lilieci. Jared Leto va juca rolul principal în timp ce Michael Keaton va reveni în pielea lui Adrian Toomes/ Vulture, rol pe care l-a interpretat și în filmul ,,Spiderman: Homecoming’’ din 2017. Morbius va introduce vampiri în Universul Marvel și, din ce putem vedea în trailer, va avea probabil un ton mai întunecat decât cel cu care sunt obișnuiți fanii filmelor cu supereroi.

The Northman (1 aprilie)

Lansarea oricărui film al regizorului american Robert Eggers e un eveniment ce nu trebuie ratat, iar acesta, a cărui acțiune se va învârti în jurul unui prinț viking din secolul X (jucat de Alexander Skarsgard), care este forțat să răzbune moartea tatălui său (Ethan Hawke), nu face excepție.

,,The Northman’’ se laudă, la rândul său cu o distribuție de invidiat din care vor face parte Nicole Kidman, Anya Taylor-Joy, William Dafoe și Bjork(!) în rolul unei vrăjitoare sinis­tre.

Articole similare