Politic

Cel mai scurt mandat de prefect al Buzăului s-a încheiat joi

Executivul a demis, joi, toți cei 14 prefecți și 28 de subprefecți USR-PLUS, printr-o hotărâre de guvern inclusă pe lista suplimentară. „Nu se numesc alții pe posturi. Rămân posturi libere și se preiau din atribuții”, a spus, joi, premierul Florin Cîțu. Mutarea acestuia vine după ce miercuri a demis mai mulți secretari de stat, subsecretari și consilieri de stat care au fost susținuți de partidul condus de Dan Barna și Dacian Cioloș.

Astfel, prefectul de Buzău Silviu Iordache își face bagajele, consemnându-se, în acest mod, cel mai scurt mandat de reprezentant al guvernului în județul nostru din istoria de după decembrie 1989. Iordache a fost numit pe 31 martie, după aproape trei luni de la vacantarea postului prin demisia lui Leonard Dimian, răstimp în care instituția a fost condusă de subprefecții Adina Moiseanu și, ulterior, de Marieta Boloș.

Aceasta după ce prima persoană, nominalizată de Partidul Libertății, Unității și Solidarității – formațiune căreia i-a revenit, după negocierile politice purtate la centru de partidele din arcul guvernamental -, președintele PLUS, Mihai Răzvan Moraru, s-a grăbit și a făcut publică decizia organizației din care face parte de a nu accepta numiri politice în funcțiile de conducere din deconcentrate; din acest motiv, el a devenit ținta unor a­tacuri publice puse la cale de partenerii de alianță, respectiv USR Buzău, și susținute din umbră de liberalii buzoieni, fapt care a condus la respingerea candidaturii sale de către Biroul Național al partidului condus de Dacian Cioloș.

Ulterior, a fost nomina­lizat Silviu Iordache, care, mult mai inspirat, nu a făcut nicio declarație publică până în momentul învestirii, ocazie cu care, însă, a declarat că este consecvent deciziei PLUS Buzău de a se organiza concursuri corecte pentru ocuparea funcțiilor de conducere din deconcentrate. „Ca direcții pe care le am în calitate de prefect al județului Buzău aș începe cu accelerarea procesului de vaccinare și ne dorim ca în deconcentrate să organizăm concursuri corecte pentru ca acolo să ajungă cei mai competenți oameni, fără datorii la partidele politice. Ca direcții personale mai am probleme de mediu pentru că județul Buzău s-a transformat în ultimii ani într-o groapă de gunoi”, spunea prefectul Silviu Iordache.

La patru luni de la preluarea mandatului, acesta anunța că a făcut ,,pași importanți” în modernizarea sistemului de lucru intern în Instituția Prefectului, ,,prin digitalizarea fluxului informațional între Prefectură și primării, dar și cu celelalte instituții din județ și din țară.

Primul pas a fost utilizarea registraturii electronice care asigură înregistrarea documentelor procesate cu posibilitatea acordării automate a numerelor de înregistrare, distribuirea documentelor către departamentele sau persoanele responsabile și lan­sarea acestora pe fluxuri de lucru și avizare. Apoi, arhivarea documentelor în format electronic care să asigure dis­ponibilitatea, autenticitatea și accesul rapid și securizat la do­cumente și implementarea semnăturii electronice care asigură o securizare mai bună a documentelor semnate.

Practic, toate documen­tele generate la nivelul instituției, dar și cele care intră în instituție sunt stocate electronic și primesc un termen de rezolvare ce poate fi urmărit în platformă. Mai departe, prin implementarea semnăturii electronice, am facilitat circuitul intern al documentelor și am scurtat timpul de răspuns în relația cu celelalte instituții publice. De asemenea, documentele, fiind stocate în format electronic, pot fi căutate și identificate rapid. Este un sistem de analiză foarte bun și un sistem de raportare foarte bun, un sistem care îmi atrage atenția atunci când un lucrător din instituție a depășit termenul de rezolvare a unui document”, scria pe Facebook Silviu Iordache.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker