Actualitate

Tot ce trebuie sa stii despre schele metalice

Indiferent de constructia pe care vrei sa o realizezi, in momentul in care lucrezi la inaltime vei avea nevoie de o schela metalica.

Aceasta structura nu reprezinta o optiune, ci este garantia faptului ca poti desfasura activitatea de construire in conditii sigure. Afla din randurile de mai jos ce reprezinta o schela si cum te ajuta aceasta.

Schela metalica – ce reprezinta?

In primul rand trebuie sa stii ca schela metalica reprezinta o constructie auxiliara provizorie, care te ajuta sa lucrezi si iti ofera protectie la inaltime. Ca structura, este metalica sau din lemn si s-a utilizat in toata lumea inca din cele mai vechi timpuri. Schela moderna este confectionata din metal galvanizat, din polimeri sau dintr-un amestec pe baza de fibra de sticla.

Cate tipuri de schele exista?

Indiferent de etapa la care ai ajuns cu constructia, pe tot parcursul acestui proces ai nevoie de schele. Pentru o constructie poti utiliza toate cele 3 modele disponibile: fixe de fatada, mobile si de interior.

Schela metalica fixa de fatada

Acest tip de schela se utilizeaza la nivelul exterior. Iti ofera un nivel de siguranta atunci cand lucrezi la inaltime. Cu ajutorul acesteia poti executa o serie de lucrari, cum ar fi si izolatia peretilor. Fiind cel mai utilizat model de schela, montajul este usor si nu necesita abilitati speciale. Important este sa stii ca trebuie sa urmezi si sa respecti o metodologie legata de utilizarea schelei. Mai mult, din categoria schelei fixe fac parte urmatoarele tipuri:

  • schela cu pivoti – tevile orizontale si diagonale au prevazute niste gauri ce sunt introduse in pivotii existenti pe cadre;
  • schela cu inele – tevile orizontale si diagonale care unesc cadrele dispun de pivoti care se conecteaza cu inelele de pe cadre.

Schela mobila

Avantajul schelei mobile este acela ca o poti utiliza atat la exterior precum schela metalica fixa, dar poate fi utilizata si in interiorul unei cladiri sau constructii. Aceasta structura metalica este usor de mutat, ofera un mediu de lucru sigur si poate atinge o inaltime maxima de 15 metri.

Schela de interior

Acest tip de schela se utilizeaza in cazul lucrarilor care se desfasoara in interiorul unei constructii. Ea vine in ajutorul tau prin faptul ca se ajusteaza la inaltimea dorita si astfel, o poti utiliza in orice incapere. Mai mult, iti ofera siguranta chiar si atunci cand lucrezi la interioare.

 

Achizitie sau inchiriere de schele metalice?

Structura metalica care iti ofera o protectie adecvata pe santier este o investitie mare. Mai mult, schela metalica implica si un proces de verificarea al montajului, astfel incat sa nu ai parte de accidente la locul de munca. Cea mai buna varianta pentru tine atunci cand costurile de achizitie sunt mari, este sa optezi pentru inchirierea schelei de care ai nevoie. In plus, poti beneficia de transport si asistenta tehnica pentru montaj cu personal adecvat.

Ce trebuie sa ai in vedere atunci cand inchiriezi o schela metalica?

In prezent sunt multi furnizori de echipamente pentru constructii care iti pun la dispozitie varianta de a inchiria o schela metalica. Alegerea ta trebuie sa aibe in vedere o serie de factori precum:

  • cat de noi sunt modelele oferite;
  • din ce materiale sunt fabricate;
  • ce model iti poate pune la dispozitie in functie de etapa de constructie la care ai ajuns;
  • continutul ofertei.

Daca esti in cautarea unui furnizor care sa-ti ofere servicii si produse de calitate, atunci acceseaza site-ul lucinvest.ro. Aici vei gasi o gama completa de materiale pentru constructii, accesorii si echipamente. Poti de asemenea opta si pentru serviciul de inchiriere schele metalice.

Date de contact:

E-mail: [email protected]

Telefon: (40)745.410.817

 

Articole similare