Administrație

Cea mai mare investiție publică de după 1990

Compania de Apă anunță faptul că a primit o finanțare record din partea Comisiei Europene, în valoare de peste 300 de milioane de euro, în cadrul unui proiect ce are ca scop îmbunătățirea infrastructurii de apă și canalizare în 23 de unități administrativ-teritoriale din județul Buzău.

Municipiului Buzău îi vor fi alocate 30 milioane de euro din această sumă, bani care vor fi folosiți pentru înlocuirea sau optimizarea rețelelor de apă și apă uzată de pe 43 de străzi din oraș. Proiectul va fi implementat în două etape, prima dintre ele necesitând a fi finalizată până la data de 31 decembrie 2023.

Primarul Constantin Toma a declarat că este conștient de faptul că lucrările demarate de Compania de Apă vor crea disconfort, dar le-a transmis buzoienilor să vadă imaginea de ansamblu, căci nu vor mai exista probleme cu calitatea apei și nici atât de multe sistări pentru a se face reparații, cum au fost în ultima vreme. Edilul buzoian a felicitat și conducerea Companiei de Apă, în special pe directorul general Simona Săvulescu, pentru realizarea extraordinară, respectiv, cea mai mare investiție publică de după 1990.

Constantin Toma

„La sfârșitul săptămânii trecute, Comisia Europeană a transmis decizia de aprobare a finanțării pentru proiectul major de investiții în infrastructura de apă și apă uzată, în județul Buzău. Suma este extraordinară, peste 300 de milioane de euro, prin care se vor reabilita sau se vor extinde rețelele de apă în 17 UAT și canalizările sau stațiile de epurare în 18 UAT. Felicit în mod deosebit pe directoarea generală a Companiei de Apă Buzău, Simona Săvulescu și echipa sa, pentru că au realizat un lucru extraordinar. Nu multe companii de apă din România se pot lăuda cu așa ceva și, având în vedere că licitațiile sunt în curs, sunt șanse foarte mari ca în doi-trei ani de zile, toate aceste proiecte să fie finalizate (…) Sunt o mulțime de bani. Nu se puteau obține acești bani și fără partea de co-finanțare, la care trebuie să participăm cu toții, prin prețul apei, dar după asta, vă asigur că totul va fi OK”, a spus Constantin Toma.

Iată care sunt toate străzile din municipiul Buzău pe care se vor face lucrări de investiții din fonduri europene pentru reconfigurarea rețelei de apă potabilă: Aleea Parc Crâng, Aleea Sporturilor, Bulevardul Stadionului, Bulevardul 1 Decembrie 1918, Bulevardul Industriilor, Bulevardul Mareșal Alexandru Averescu, Bulevardul Unirii, Str. Ana Ipătescu, Str. Bistriței, Str. Căpitan Burghelea, Str. Cașoca, Str. Cicoarei, Str. Depozitului, Str. Dorobanți, Str. Dr. Carol Davila, Str. Horticolei, Str. Independenței, Str. Ion Băieșu, Str. Ivănețu, Str. Lăstunului, Str. Luminii, Str. Magnoliei, Str. Mălinului, Str. Alexandru Marghiloman, Str. Mesteacănului, Str. Obor, Str. Ostrovului, Str. Ozanei, Str. Patriei, Str. Răchitei, Str. Sava Gotul, Str. Slt. (p.m.) Dumitrescu Iulian, Șoseaua Brăilei, Șoseaua Nordului, Str. Spiru Haret, Str. Transilvaniei, Str. Umbrelor, Str. Constantin Garoflid (fostă Unirii), Str. Veteranilor, Str. Vladimir Maximilian;

Lucrări se vor întreprinde și pentru optimizarea sau extinderea rețelei de canalizare pe următoarele străzi: Aleea Sporturilor, Bulevardul Industriei, Str. Dorobanți, Str. Mesteacănului, Calea Eroilor, Șoseaua București (fostă Șoseaua Spătarului) și Str. Veteranilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole similare