Administrație

În ce va investi Primăria Gălbinași peste 900.000 lei

Primarul comunei Gălbinași, Dumitru Dragomir, a anunțat că a obținut finanțare cu fonduri europene pentru reabilitarea și eficientizarea energetică a vechiului sediu al Primăriei și instalarea a două stații de încărcare a autovehiculelor electrice, investiție ce se ridică la 919.239,40 lei. Următorul pas este semnarea contractului cu firma care se va ocupa de reabilitare și emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

„În curând vom emite ordinul de începere a lucrărilor în cadrul unui nou proiect cu finanțare europeană. Este vorba despre «Reabilitarea și eficientizarea vechiului sediu al Primăriei Gălbinași» și instalarea a două stații de încărcare a autovehiculelor electrice.

Proiectul depus de primăria noastră a fost aprobat în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență și are o valoare totală de 919.239,40 de lei. Contractul a fost deja semnat cu reprezentanții Ministerului, iar în perioada următoare vom semna contractul cu constructorul și vom emite ordinul de începere a lucrărilor. Pe lângă reabilitarea vechii clădiri a Primăriei, care se află în aceeași curte cu actualul sediu al instituției, aici vom amplasa două stații de încărcare a autovehiculelor electrice. Ne propunem, astfel, să reducem semnificativ cheltuielile cu combustibilul pentru autovehiculele pe care le folosim în fiecare zi”, a transmis primarul din Gălbinași, într-o postare pe Facebook.

În aceeași sesiune în care a fost aprobat proiectul reabilitării vechiului sediu al primăriei, a primit undă verde și cel referitor la reabilitarea Căminului Cultural Bentu, în vederea creșterii eficienței energetice, firește, tot cu finanțare europeană. Contractul a fost deja semnat, valoarea lucrărilor fiind de 541.280,40 lei.

Articole similare