Economic

Ce trebuie sa stiti cand cumparati acuarele

Sunteti pregatiti sa alegeti cele mai bune acuarele pentru activitatile dumneavoastra de relaxarea sau pentru hobbyul celor mici, atunci trebuie sa stiti ce tipuri de acuarele sunt potrivite pentru diferitele suprafete de lucru, de la cele pe baza de ulei, la cele cu apa in functie de numarul de pigmenti culorile acestora sunt mai intense sau dimpotriva pale.

Desenul pe hartie nu este singura forma de intrebuintare la care se folosesc acuarelele acestea se utilizeaza adesea si pentru decorarea diferitelor obiecte precum sunt peretii, modelajele din lut sau pietrele decorative, si contribuie in mod direct la dezvoltarea creativitatii pentru copii, in gradinite pictura este principala activitate ce le poate atrage atentia copiilor intr-un mod interactiv ajutandu-i la o dezvoltare complexa.

Dar desenul nu este intotdeauna o treaba usoara, astfel este bine de stiut ca pot interveni greseli chiar si la cei mai experimentati, iar pentru a va putea pune in valoare creatia pe un bloc de hartie este indicat sa urmati cativa pasi simpli.

Utilizarea unui suport adecvat este primul lucru de care trebuie sa tineti cont, daca alegeti utilizarea unui carton, aceasta este o abordare gresita, deoarece nu are proprietati de absorbtie a apei, iar folosirea lor ar determina o incarcatura de acuarele fara a avea rezultatele dorite, la fel este si in cazul in care optati pentru a folosi hartie simpla precum este cea de imprimanta, aceasta ar putea forma ondulatii, in acest caz un bloc densitate suficient de mare de lichid, ceea ce permite o redare excelenta a culorilor.

Nu lipiti foaia, cu scotch multi artisti amatori fac acesta greseala pentru a-si mentine o suprafata neteda, dar acest lucru poate afecta foarte tare, deoarece o banda de hartie nu are efectul scontat pe o foaie umeda, puteti incerca in schimb banda speciala de tip kraft, acest element este unul necesar, doar in contextul in care alegeti sa lucrati pe un format mare.

Este indicat sa evitati testarea culorii unei acuarele inainte de utilizarea ei, puteti face acest lucru pe o foaie separata, in acest fel puteti test atat pensula cat si redarea culorii, ideal este sa asteptati uscara, ceea ce va permite sa observati rezultatul final.

Frecvent fie copii fie artistii amatori folosesc apa deja utilizata si pentru alte culori, acest lucru este unul gresit, acest obicei poate deteriora lucrarea si pot oferi o nuanta nedorita pentru acuarele, sfatul nostru este unul foarte simplu, pastrati intotdeauana doua borcane cu apa, unul pentru a clati pensulele de culoare, iar celalalt ca principal, in acest mod va asigurati ca nuanta dorita nu va fi afectata.

Folositi pensule cu dimensiunea potrivita pentru acuarele

Alegerea pensulei cu dimensiunile potrivite este importanta, spre exemplu daca pensulele sunt prea mici pentru acoperirea unei suprafete prea mari, acest lucru provoaca raspandirea neuniforma a culorilor unei acuarele si lasa urme pe foaie, acest lucru il puteti incerca doar atunci cand sunteti in cautare de crearea unor efecte vizuale deosebite, dar daca nu aceasta este intentia dumneavoastra, sa inlocuiti neaparat aceasta pensula.

Acestea se pot gasi separat si sunt numerotate, in general pentru o dimensiune cu formatul A4, precum este blocul obijnuit de desen, numarul 12 al pensullei este optim si se preteaza pentru a crea fundalul ideal.

Asezarea pensulelor in borcanul cu apa, este un element de care sa tineti cont, in functie de tipul de acuarele folosite, artistii obisnuiesc sa lucreze cu vopseluri in ulei sau cele acrilice, iar acestea trebuiesc scufundate in lichid, deoarece previne uscarea vopselei pe ele, iar indepartarea ei ar fi una dificila.

Pensulele pentru acuarela sunt in mod normal mai moi, iar aceasta caracteristica se datoareaza faptului ca, trebuie sa retina mai multa apa, este esential sa aveti spatiu unde se pot pastra acestea pe orizonatala.

Adesea desenul cu acuarele necesita rabdare, daca intentionati sa pictati o zona adiacenta uneia deja vopsite intr-o culoare diferita recomandat este sa asteptati ca zona initiala sa se usuca, in caz contrar daca timpul de uscare nu este suficient cele doua nuante se pot amesteca, iar contrastul poate sa nu raman unul clar.

Un aspect important atunci cand cumparati acuarele pentru copii este acela de a fi usor de indepartat de pe diferitele tipuri de textile, dupa cum bine stim exista posibilitatea ca acestea sa ajunga si in afara plansei de desen, iar cel mai adesea pe hainele celor mici, in acest caz va asigurati ca pot fi indepartate usor de pe lucruri, fara a ramane urme, puteti urmari acest detaliu pe ambalajele produselor, fiind mentionat acesta.

Articole similare