miercuri, 21 octombrie 2020

Ce tratament pentru tratarea Covid 19 propune un medic buzoian Organizației Mondiale a Sănătății

Medicul  Ema Raluca Pîrvu (Neagu) a absolvit  în 2009  Colegiul „B.P. Hasdeu” și a ales să devină stomatolog pentru că astfel a dus la îndeplinire un vis al său din copilărie. „Voiam să devin  medic stomatolog de la vârsta de 7 ani. Pur și simplu mergeam din proprie inițiativă la medicul stomatolog, iar doamna doctor o suna pe mama să o anunțe că sunt la cabinet”, își amintește medicul Ema Raluca Pîrvu. Profesează de cinci ani de zile în Capitală  ca medic stomatolog și este preocupată, ca și alți colegi, de problema numită Covid 19, ivită în România în luna martie, o problemă care a bulversat populația lumii și a pus pe jar lumea medicală.

Deși nu este epidemiolog, medicul buzoian s-a documentat foarte mult de la apariția crizei sanitare și a identificat o soluție mai simplă pentru a ajuta organismul să se lupte cu acest virus. „Mie mi-a plăcut imunologia, chiar dacă sunt medic dentist. Mie îmi place medicina, în general.  Când a apărut problema Covid 19, am citit toate articolele de la vremea respectivă în care se menționa că scade oxigenul din sânge. Și apoi au apărut comunicări cu ventilația că nu ar fi OK,  pentru că este o problemă de sânge și nu este o problemă pulmonară 100%. Și m-am gândit cum am putea crește oxigenul din sânge”, explică medicul buzoian.

 

Ema Raluca Pîrvu a publicat chiar concluziile studiilor sale pe această temă într-un articol de specialitate studii în care descrie un tratament care ar putea preveni complicațiile infecției cu SARS-CoV-2 și ar reduce și presiunea  existentă în acest moment în secțiile de Terapie Intensivă, care aproape că nu mai fac față bolnavilor infectați cu Covid 19.

 

Articolul său a ajuns și la Organizația Mondială a Sănătății. Tratamentul propus de medicul buzoian este ieftin și nu are efecte secundare dacă este administrat în cantități mici. Tratamentul ar putea împiedica agravarea bolii  pentru că ajută organismul să lupte împotriva virusului, poate cu mai mare eficiență decât se poate face prin administrarea de plasmă autoimună  de la pacienții vindecați de Covid, având în vedere că aceasta se află în cantitate  insuficientă ca să acopere necesarul.  Tratamentul se bazează pe  Eritropoietina (Epo), despre care medicul buzoian ne spune că „în 2019 și 2020 au fost făcute studii clinice în Statele Unite, iar anul trecut, premiul Nobel s-a luat pe un precursor al eritropoetinei”. Prin urmare, lumea medicală a avut privirea ațintită asupra eritropoetinei, poate și pentru faptul că ea este folosită pentru creșterea performanțelor în mediul sportiv; aceasta crește oxigenul tisular și nici nu iese la testele doping.

„Nu știu dacă au fost făcute studii clinice”

Medicul buzoian nu știe dacă s-au făcut studii clinice în ceea ce privește tratamentul propus pentru lupta împotriva Covid 19, prin care se  susține metoda de îmbogățire cu oxigen a sângelui, dar această propunere  științifică a apărut în presa internațională: „Am văzut că a apărut și în presa internațională, mai nou. A ajuns și la OMS din aprilie, pentru că noi, la orice revistă am trimis, prima dată au protocol să trimită la OMS. Ei aveau foarte multe articole și probabil că le-au încercat pe toate. Nu știu dacă funcționează sută la sută, dar merită încercat”. Potrivit aceleiași surse, tratamentul se folosește în general pe secțiile de dializă, pentru că Eritropoietina se administrează în insuficiență renală. „În studii am citit că se administrează și în miocardite și în  anemii; sunt mai multe administrări. În administrarea subcutanată ocazională au spus că nu există efecte adverse foarte mari. Acest tratament nu tratează propriu-zis, ci ajută organismul să combată”, mai spune medicul buzoian.

loading...
error: Content is protected !!