sâmbătă, 08 august 2020

Ce tip de plăcuțe de frână să alegi pentru mașina ta

Plăcuțele de frână sunt o componentă de neînlocuit a sistemului de frânare. Aceste piese sunt reponsabile pentru încetinirea mașinii. Apăsând pe rotor, ele previn rotirea roților. Care sunt principalele tipuri de plăcuțe de frână?

Există trei tipuri mari de plăcuțe de frână:

  • Non-metalice (organice).

Aceste componente sunt realizate dintr-o combinație de materiale sintetice și organice, cum ar fi de exemplu, poliamide aromatice, sticlă și PAN. Acestea sunt ușoare și nepotrivite pentru condusul agresiv. Plăcuțele non-metalice au o structură moale, nu deteriorează rotoarele și produc mai puțin zgomot. Pe de altă parte, faptul că sunt moi constituie și un dezavantaj, întrucât se uzează mult mai rapid, producând  destul de mult praf.

  • Semi-metalice.

Aceste piese auto sunt realizate din metale și materiale sintetice. Cu cât mai mult metal conțin, cu atât mai durabile sunt. În comparație cu cele non-metalice, componentele semi-metalice produc mai puțin praf. Totuși, acestea sunt mai zgomotoase și mai puțin blânde cu rotoarele sau tamburii, determinând uzarea prematură a acestora. Mai mult, există riscul de defectare a lor la temperaturi joase.

  • Ceramice.

Aceste produse sunt mai silențioase și mai durabile decât alte tipuri de plăcuțe. Sunt blânde cu rotoarele și tamburii. Totuși, sunt mult mai scupe decât celelalte două tipuri.

Ce trebuie de făcut ca plăcuțele de frână să țină cât mai mult timp?

  • Evitați condusul agresiv. Oprirea mașinii la viteze mari uzează plăcuțele de frână, făcându-le mai subțiri. De asemenea, apăsați pedala de frână lin.
  • Nu apăsați pedala de frână în timp ce încă aveți piciorul pe pedala de accelerație. În acest caz frânarea va necesita un efort mult mai mare, determinând uzarea și ruperea prematură a plăcuțelor și rotoarelor.
  • Încercați să nu supraîncărcați mașina. Cu cât mai grea este mașina, cu atât mai multă forță este nevoie pentru a o încetini.
  • Verificați grosimea plăcuțelor de frână. Dacă frânele încep să scârțâie sau aveți nevoie de mai mult timp pentru a opri, trebuie să vă verificați plăcuțele. Probabil scârțâie indicatorul de uzură. Dacă acesta este cazul, atunci este timpul să înlocuiți componentele. Cumpărați piese auto pe www.autopieseonline24.ro.

Dacă sunteți în căutarea unui loc de unde să comandați piese auto și accesorii, Autopieseonline24 este locul perfect pentru dumneavoastră. Oferim clienților noștri livrare rapidă, prețuri accesibile, produse de înaltă calitate, diferite promoții și reduceri. Deveniți clientul nostrum și profitați de serviciile noastre.

 

loading...
error: Content is protected !!