Economic

Antreprenorii își pierd angajații. Peste 100 de persoane din județul Buzău și-au dat deja demisia

      România este printre puținele sau chiar singura țară din Uniunea Europeană care a avut un număr mai mic de angajați în 2018 raportat la anul 2017. Diferența s-a remarcat în al doilea trimestru din 2018, când s-a înregistrat o scădere a numărului de salariați cu 1,5%. La polul opus, Malta a avut o creștere de 5,5%, Cipru de 4,3%, iar Irlanda de 3,4%. În coada clasamentului au fost Polonia și Bulgaria, care au înregistrat o creștere a numărului de angajați de doar 0,7%, respectiv 0,2%.

      Județul Buzău, cu o populație de peste 430.000 de persoane, este situat pe lista cu numărul de angajați în scădere. Doar din municipiul Buzău, în anul 2018 au fost cu 46 de angajați mai puțini decât în 2017, când erau în total 5809 de persoane înregistrate cu carte de muncă. Iar din cele trei orașe, Nehoiu, Pogoanele și Pătârlagele, au plecat în total 17 angajați. 

                De ce pleacă angajații din România?

Persoanele care hotărăsc să își schimbe locul de muncă din România cu unul de peste hotare o fac pentru că salariul nu este suficient de mare, nu se simt împlinite pe plan profesional sau nu le mai place atmosfera de la lucru.

  • Salariul – este cel mai important criteriu. Angajații se simt apreciați sau dimpotrivă, neapreciați, în funcție de câți bani câștigă la locul de muncă. În plus, aceștia declară deseori că salariul din România nu le ajung nici măcar pentru cheltuielile de bază, așadar, vor pleca cu prima ocazie când vor auzi de un job mai bine plătit.
  • Nemulțumirea – este starea care se instalează tot mai des printre angajații din România din diferite cauze:

o   Unii dintre ei se plictisesc din cauză că au impresia că abilitățile lor nu sunt folosite la maximum, în timp ce alții se plâng că au un volum prea mare de muncă;

o   Mulți dintre ei spun că se simt ignorați sau neapreciați din cauza șefilor care le resping din start ideile;

o   Treptat, angajații își pierd încrederea în superiori și își caută angajatori noi;

o   Majoritatea se satură de atmosfera de la lucru. Anagajatul secolului XXI își dorește să se simtă la serviciu ca acasă: colegii să îi fie familie, iar șeful – cel mai bun prieten. Vrea activități interactive, bonusuri și vouchere pentru vacanță sau pentru sala de fitness;

o   Își doresc bani mulți câștigați în ore puține de lucru, vor să își petreacă cât mai puțin timp la serviciu pentru a putea, ulterior, să facă și alte activități.  

Vezi în acest articol care sunt cele mai întâlnite greșeli pe care le fac superiorii cu angajații lor.

      Dacă ai avea o listă cu angajați nemulțumiți, ți-ai trece numele pe ea? Dacă răspunsul este da, specialiștii spun să nu mai aștepți și să îți schimbi locul de muncă. Dar nu pleca din țară, caută ceva în România, iar dacă ai găsit deja o firmă, intră aici și află datele importante despre aceasta, cum ar fi indicatorii financiari, datoriile ANAF, punctele de lucru, dar și alte informații.

 

 Sursă foto: shutterstock.com

Un comentariu

  1. pleaca dev scirba unora dintre patroni,care si cumpara masini scumpe in loc sa pompeze in resursa umana,se comporta
    cu angajatii suburban,,si care in majoritatea traiesc din contracte ,tot cu statul

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker