Administrație

Ce spune primarul Constantin Toma despre eșecul referendumului

Eșec al referendumului privind unirea Buzăului cu Ținteștiul, pricinuit de prezența extrem de slabă înregistrată la nivelul municipiului. Duminică noapte, la ora 23.00, la închiderea secțiilor de votare, se prezentaseră la urne 11.514 buzoieni dintr-un total de 107.756 înscriși pe listele electorale permanente, respectiv 10,68 la sută. La Țintești însă, situația a fost total diferită: au votat 1.548 cetățeni dintr-un total de 3.597 înscriși pe listele electorale permanente, respectiv 40,03 la sută.

Într-o postare pe pagina sa oficială de Facebook, publicată la ora 23.00, imediat după închiderea secțiilor de votare, primarul Constantin Toma le-a mulțumit buzoienilor care au ieșit duminică la vot.

Dragi buzoieni, Respect decizia dumneavoastră de a nu uni municipiul Buzău cu comuna Țintești!

Dar, indiferent de acest rezultat, cred cu tărie că un vot pozitiv ar fi dat o șansă mult mai mare unui Buzău de top, în România.

Începând de mâine, împreună cu echipa mea, vom munci, ca și până acum, să vă îmbunătățim viața de zi cu zi și să identificăm și să derulăm cât mai multe proiecte ce pot schimba în bine viitorul orașului nostru.

Ca primar, nu cred că este suficient să fiu doar un bun gospodar, ci să am inspirația, viziunea și energia pentru a asigura un viitor cât mai bun Buzăului.

Mulțumesc din tot sufletul buzoienilor ce și-au sacrificat timpul lor pentru a veni la vot, crezând, ca și mine, în acest proiect!

Dar, în continuare, țin să vă asigur că voi rămâne același primar al tuturor buzoienilor, motivat să schimb lucrurile în bine.

Doamne ajută-ne!”, a scris primarul Constantin Toma pe pagina sa oficială de Facebook.

 

4 Comentarii

  1. Cheltuiți , cheltuiți că doar nu e din buzunarele matale ,dl.primar. Acu să vă plângeți că e visteria goală, și că guvernul nu un dă bani de investiții .

  2. Eliminarea cvorumului ar fi o măsură logică, ținând cont că cetățeanul nu mai este „legat de glie”. Să nu se ia în calcul cel ce nu dorește să voteze. Nici la alegeri, nici la referendumuri. Registrul electoral este o imbecilitate costisitoare. Trebuie actualizat în permanență și nu reflectă nicidecum situația reală. Zeci de CI pe adresa aceluiași imobil.
    Votul cu preînscriere mi se pare cel mai potrivit. Cine își mai aduce aminte de Cartea de alegător? Pentru asta fusese introdusă. Depunerea ei la Circumscripția electorală ar fi însemnat preînscrierea și s-ar fi ridicat când se vota. S-a renunțat la ea subit, fără nicio explicație din partea autorităților. Chiar am votat cu ea la primul tur de la alegerile locale din 06.06.2004. Probabil cineva s-a speriat că votul nu mai poate fi măsluit.
    De ce să se cheltuie un purcoi de bani pentru tipărirea a 22 mil. buletine de vot dacă la vot doresc să se prezinte doar 6 mil. alegători? De ce să înființez centre de votare pentru cei 22 mil. de presupuși alegători dacă doresc să voteze doar 6 mil. de cetățeni?
    De ce nu facem ca la vaccin? Vaccinații au dreptul la cârciumă și nevaccinații nu! Așa și cu cei care nu merg la vot. Nu mergi la vot nu te iau în calcul.
    În contextul actual în care migrația economică este în floare nu are nicio logică votul obligatoriu care ar rezolva multe probleme dar ar lovi mulți cetățeni la pușculită, tocmai pe aceia cu venituri modeste.

  3. Sa ne intelegem bine! Eu am fost la vot sa votez NU. Nu am fost ca am crezut vreo clipa in proiectul dumneavoastra. Dumneavoastra nu sunteti capabil să rezolvați probleme mult mai simpliste ale orașului Buzau,de care lumea se plânge pe site-ul primăriei,dar sa gestionati un asa MARE proiect. Acum o sa aveti timp sa va ocupați si de problemele cotidiene ale locuitorilor.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker