Administrație

Ce spune președintele CJ despre investițiile din acest an în infrastructura județului Buzău

Investițiile în județ și, mai ales, în infrastructură, rămân în agendă și în acest an pentru conducerea Consiliului Județean Buzău. Prioritățile vor fi stabilite după aprobarea bugetului consolidat. În primul rând vor fi continuate proiectele pe fonduri europene, dar vor fi realizate lucrări de refacere a covorului asfaltic cu fonduri proprii pe mai multe tronsoane de drum județean. Președintele Petre Emanoil Neagu a anunțat că, după adoptarea Legii Bugetului din acest an, se va consulta cu liderii de grup ai tuturor partidelor reprezentate în Consiliul Județean pentru a face o împărțire cât mai echitabilă a sumelor ce revin unităților administrativ teritoriale din județ.

„În primul rând vom continua investițiile pe care le-am început în mandatul trecut, că este firesc să fie așa. Așa cum am anunțat în plenul ședinței de Consiliu Județean, luna viitoare o să înaintez să se voteze sau după ce se va vota în Parlamentul României bugetul consolidat național și o să am o discuție cu toți liderii de grup ai partidelor reprezentate în Consiliul Județean și împreună cu oamenii de specialitate din aparatul propriu vom încerca să creăm un buget, așa cum spuneam, să putem să continuăm investițiile de anul trecut, iar cu siguranță vom începe și alte investiții. Probabil că aceste investiții nu vor fi la nivelul anilor trecuți, dar haideți să vă spun ceva, o investiție care demarează la început de mandat niciodată nu se poate, mă refer la investițiile mari, nu se poate termina într-un exercițiu de un an de buget, sunt investiții, cel puțin în Consiliul Județean, care se întind pe o perioadă mai lungă de ani, deci vom demara și anumite investiții”, a precizat președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu. Vor continua investițiile cu fonduri europene în infra­structură, sănătate, dar și pe asfaltările din fonduri proprii pe drumurile care au nevoie de reabilitare.

„Vom moderniza, deja am început, un alt tronson de drum cu fonduri europene, deci aici noi trebuie să fim atenți să asigurăm cotele de cofinanțare de la Vintilă Vodă până la Plaiul Nucului, o investiție nouă și deja suntem în procedură de licitație care se va termina luna viitoare, în luna februarie, mă refer la proiectare, dar cu siguranță după aceea vom declanșa procedurile de achiziție pentru lucrarea în sine. După ce aprobăm bugetul vom scoate la licitație pentru reabilitare totală câteva tronsoane de drum județean din fonduri proprii. Vom continua și cu asfaltări, covoare bituminoase în programul de întreținere vară, continuăm investiția în Spitalul Jude­țean cu fonduri europene și mai avem și alte investiții care o să le punem la punct împreună cu doamnele și domnii consilieri”, a anun­țat Petre Emanoil Neagu.

Conducerea Consiliului Județean Buzău are în vedere inițierea unui proiect în turism în Stațiunea Sărata Monteoru tot cu fonduri europene, discuții în acest sens având loc marți cu directorul Agen­ției de Dezvoltare Regională Sud-Est, Luminița Mihailov.  De asemenea, zona trovanților urmează să fie promovată tot cu fonduri europene.

,,În perioada imediat următoare voi lua legătura cu toate UAT-urile din județul Buzău interesate ca să facem parteneriate ca să putem să depunem un proiect pe fonduri europene în turism și așa mai departe”, a mai spus Neagu.

Articole similare