Opinii

Securitatea și „oamenii noi” din politică. Cazul domnului ministru Năsui

Când scursurile vechi din politică promovează în funcții publice toți securiștii, toate cadrele slugarnice de partid, toate neamurile incompetente, te revolți, bineînțeles. N-ai cum să pricepi, măcar cât de cât, ce e cu țara asta acum dacă nu înțelegi ce a fost cu ea și înainte de acești ultimi 30 de ani. N-ai cum să pricepi dimensiunea răului.

Dar când vezi aceleași practici la ,,oamenii noi” din politică, nu doar că te revoltă, dar ți se face de-a dreptul silă. Deznădejde e un cuvânt prea mic. Pur și simplu, minim bun simț dacă ai, puțin respect pentru cei care te-au votat, poate cu o ultimă speranță că se mai poate schimba ceva în România, puțin respect dacă ai și față de țara ta, cu totul, nu spui ,,Și?”, atunci când tu, mi­nistru și ,,om nou”, ești întrebat de ce aduci în minister persoane asupra cărora ­există suspiciuni rezonabile, ba chiar o decizie în primă instanță, că au colaborat cu fosta Securitate.

Domnul ministru al Economiei, Claudiu Năsui, nu vede nicio problemă să o aducă în minister pe doamna Claudia Florina Prisecaru, care are o decizie de colaborare cu Securitatea, dată de prima instanță. Domnul ministru USR-PLUS al Econo­miei spune că, dacă va fi o decizie definitivă, ,,atunci o să regândim întreaga strategie”. Domnul ministru Claudiu Năsui spune că doamna Prisecaru i-a fost ,,recomandată” (îmi pot doar imagina cine sunt sfătuitorii dumnealui), iar el are nevoie de ,,oameni care au experiență în administrație”.

În octombrie 2019, CNSAS o acuza pe Roxana Wring, fosta șefă a USR București, că a colaborat cu Securitatea. Nu era o decizie a judecătorilor atunci (acum este una, în primă instanță, că e așa), dar USR anunța că ,,Roxana Wring nu mai este de astăzi membru USR. Partidul nostru are criterii clare la admiterea membrilor și nu acceptă foști colaboratori ai Securității. Președintele Dan Barna i-a cerut demisia Roxanei Wring, iar ea și-a depus-o, astfel încât să nu afecteze imaginea partidului sau a colegilor”. Bun, Wring a pierdut locul în partid și automat și mandatul de consilier general. În locul Roxanei Wring, la șefia USR București a ajuns domnul Claudiu Năsui.

În cazul de acum, de la ministerul Economiei, doamna Prisecaru nu este doar în situația de a-i fi fost trimis dosarul în judecată de către CNSAS. Cum era la Wring, la momentul demisiei, când USR striga: ,,Săriți, securiștii!!”. Ci doamna Prisecaru a primit deja un prim verdict al instanței că a făcut poliție politică.

,,Și?”, spune domnul Năsui.

Și nimic. Așa ajungem, ușor-ușor, la ,,Altă întrebare”, cine știe? În rest, totul e OK. Viața merge mai departe. Proștii muncesc ca să să aibă securiștii ce suge din bani pu­blici. Nimic nou. Absolut nimic.

Abia după scandalul public început miercuri, domnul Năsui a anunțat, acum câteva minute, că ,,renunță la mutare” și că își ,,cere scuze pentru toată situația creată”. Și?

Text publicat în Ziare.com

Articole similare

error: Continut protejat!!