Politic

Ce spune Cîțu despre relația cu Ciolacu

Președintele Partidului Național Liberal, Florin Cîțu, a declarat miercuri că, în anul 2023, când ar trebui să aibă loc rotația premierilor între PNL și PSD, liberalii vor cere Transporturile și Finanțele, inclusiv în scenariul în care Partidul Social Democrat va lua decizia de a-l susține în continuare pe Nicolae Ciucă pentru funcția de premier. „Dacă PSD va dori să continue cu Nicolae Ciucă, ceea ce ar fi bine pentru PNL, dar în orice situație Finanțele și Transporturile vor trece la PNL. Vom cere Finanțele și Transporturile, chiar dacă PSD își asumă decizia de a-l susține în conti­nuare pe Nicolae Ciucă”, a spus Florin Cîțu.

În ceea ce privește relația cu PSD și Marcel Ciolacu, Florin Cîțu a explicat că au o relație ,,instituțională”, cu mențiunea că de la începutul acestui an ,,tot aștept să avem o întâlnire”. Cîțu a precizat faptul că nu a avut nicio discuție cu Marcel Ciolacu de la începutul acestui an.

Reamintim că președintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat în luna decembrie că Nicolae Ciucă este un om capabil, un om care înțelege exact în ce s-a aruncat și un om foarte responsabil. ,,Domnul Ciucă, din punctul meu de vedere, este un om capabil, un om care înțelege exact în ce s-a aruncat și un om foarte responsabil. Și sunt ferm convins că va avea un mandat bun de prim-ministru”, a transmis liderul PSD. De asemenea, el a fost întrebat și dacă Nicolae Ciucă va fi schimbat, dacă va performa și va face din România noul Dubai și a răspuns: ,,Categoric îl voi lăsa pe domnul Ciucă să fie în continuare prim-ministru dacă ajunge la asemenea performanțe. Asta înseamnă maturitate politică între oameni normali, niște patrioți, care iau niște decizii normale. Dar o coaliție funcționează pe baza unui acord politic”.

Acordul politic din coaliție prevede rotația premierilor, după un an și jumătate. Primul premier a fost nominalizat de PNL, al doilea ar urma să fie propus de PSD.

Articole similare