Politic

Ce spune Ciolacu despre prețul carburanților

Președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, spune că nu este adeptul scăderii TVA la carburant şi a sugerat că, în loc să facă anchete care durează prea mult timp, poate cei de la Consiliul Concurenţei ar trebui să demisioneze.

„Nu am fost mare adept al scăderii TVA la carburant. Aţi văzut ce s-a întâmplat în Germania, unde a scăzut TVA şi carburantul s-a scumpit. Am venit cu o măsură cu 0,5 bani din acciză doar pentru transportatori, pentru cei care fac transport de persoane şi pentru distribuitori, încercând să venim pe o zonă punctuală a economiei. Ce mă mir eu este altceva: 120 de dolari pe baril era şi acum un an sau doi şi aveam la pompă preţul de 7,8 lei pe litru. Acum este tot 120 de dolari barilul, iar preţul este peste 9 lei. Eu vreau să vă întreb şi pe dumneavoastră, şi pe cei de la Consiliul Concurenţei, ce fac? Nu mai bine cei de la Consiliul Concurenţei îşi dau demisia şi lasă pe unii să poată face nişte anchete în timp real şi să ajute?”, a afirmat Marcel Ciolacu, marţi la Parlament.

El a mai anunţat că Executivul va adopta, săptămâna viitoare, o ordonanţă legată de antispeculă. „Ce am stabilit în coaliţie e că săptămâna viitoare, cred, se va da acea ordonanţă cu antispeculă, astfel încât Guvernul să aibă nişte instrumente clare şi am văzut şi în Germania că au aceeaşi abordare după ce s-au păcălit, reducând TVA dar combustibilul scumpindu-se în continuare. Vedem, ca să nu aşteptăm cinci ani o anchetă a Consiliului Concurenţei. Este vorba de un preţ speculativ. Guvernul trebuie să aibă instrumente, de săptămâna viitoare Guvernul va avea aceste instrumente şi pe urmă vedem efectul”, a explicat liderul social-democrat.

 

Articole similare