Sănătate

Ce spitale buzoiene se pregătesc să primească pacienții din valul șase de Covid-19

Autoritățile buzoiene se pregătesc deja de valul șase al pandemiei de Covid-19, în condițiile în care numărul de noi îmbolnăviri crește de la o zi la alta. Pentru început, specialiștii au luat în calcul internarea pacienților infectați cu Covid-19 în secțiile de Infecțioase din Buzău și din Râmnicu Sărat.

În cazul în care numărul bolnavilor va crește accentuat, pacienții ar urma să primească asistență medicală și la Spitalul Orășenesc din Nehoiu, acolo unde au avut loc investiții importante pentru realizarea unei linii de oxigen, motiv pentru care autoritățile nu exclud posibilitatea ca unitatea medicală de la Nehoiu să devină exclusiv unitate Covid-19 înaintea celei din Râmnicu Sărat, în cazul în care Buzăul se va confrunta cu o explozie de cazuri.

Pentru a preveni creșterea numărului de pacienți infectați cu Sars-Cov-2, în cea mai mare unitate medicală din județ masca a redevenit obligatorie, iar vizitele se realizează doar în anumite condiții. Aparținătorii care își doresc să viziteze un pacient sunt obligați să poarte mască și halat. Și la ATI sunt permise în continuare vizitele, dar cu aceleași condiții respectate de către vizitatori.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 3.993 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID –19), cu 216 mai multe față de ziua anterioară. 802 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

La Buzău, comparativ cu ziua precedentă, numărul cazurilor raportate joi, 14 iulie, era în scădere. 39 de cazuri nou confirmate au fost înregistrate în județ în ultimele 24 de ore, iar rata de incidentă a ajuns la 0,44.

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 1.547 cu 105 mai multe față de ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 99 persoane, cu 12 mai multe față de ziua anterioară. Dintre cei 99 pacienți internați la ATI, 74 sunt nevaccinați. Din totalul pacienților internați, 237 sunt minori, toți fiind internați în secții, cu 39 mai mulți față de ziua anterioară și 0 la ATI, la fel ca în ziua anterioară.

În Buzău sunt internate 19 persoane, dintre care doi copii, iar trei sunt la ATI.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker