Administrație

Ce soluții propune municipalitatea pentru parcări

Se caută soluții la Primăria Buzău pentru lipsa locurilor de parcare, iar primarul Constantin Toma a anunțat că intenționează, printre altele, să creeze sensuri unice pe mai multe străzi din municipiu și, astfel, să se poată parca de o parte și de alta. „Am dat deja la Poliția Rutieră să mai creăm niște sensuri unice și ne-am gândit inclusiv la Episcopie, să facem stânga-dreapta, să se poată parca. Mai avem Colonel Buzoianu, Patriei, adică să mai câștigăm pentru oamenii de acolo locuri”, a spus primarul la Campus TV.

Anunțul că vor fi desființate parcările de pe Bulevardul Unirii a stârnit ample nemulțumiri și discuții printre buzoieni, iar primarul Toma declara anul trecut că vor mai rămâne doar 120 de locuri de-a lungul întregului drum. Între timp, el a revenit asupra deciziei și a declarat că va înainta Comisiei de Siguranță Rutieră propunerea să se păstreze posibilitatea de a parca de-a lungul axului drumului, ceea ce va însemna că se va circula pe o bandă pe Bulevardul Unirii, după finalizarea lucrărilor.

Cu toate acestea, situația va fi una temporară, până la finalizarea parcărilor supraterane, după cum a mai anunțat primarul Toma: „Bineînțeles, pe Unirii, de la un capăt la altul, mai rămâneau 120 de locuri de parcare în alveolele în care opreau autobuzele, pentru că autobuzele vor opri acum chiar pe centrul străzii în acele locuri speciale unde vom avea și adăposturile pentru stații. Și mai studiem o treabă – acum suntem la acel studiu și apoi o să-l înaintăm Poliției -, să putem realiza locuri de parcare, majoritatea în lungul axului. Aici nu ne-a impus Uniunea Europeană, noi voiam să obținem două benzi și pentru circulația autoturismelor și două benzi pentru autobuze. Vom cere aprobarea Poliției pentru a avea stânga-dreapta parcări. Va fi cam o bandă jumătate (pentru circulație, n.red.) până vom face aceste parcări supraterane”.

Constantin Toma este optimist totuși, și spune că, în ciuda faptului că se va circula pe o singură bandă pe cea mai tranzitată arteră din oraș, traficul va fi fluidizat odată cu implementarea sistemului de management inteligent al traficului. „Se va îmbunătăți mult (traficul, n.red.). Acum, bineînțeles, este șantierul acesta peste tot, dar se va îmbunătăți mult chiar și în condițiile în care vom avea o singură bandă”.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker