Actualitate

Ce soluții au polițiștii pentru reducerea evenimentelor rutiere din rondul de la Hanul lui Țintă

După ce, în septembrie, o cisternă cu diluant s-a răsturnat după ce șoferița aflată la volan a urcat cu roțile din stânga pe acostament, iar la nici 24 de ore o dubă de marfă a ajuns în mijlocul rondulului de la Hanul lui Țintă, părea că responsabilii vor lua măsuri pentru o ­vi­zibilitate crescută în zona giratoriului. La fel ca autocisterna, și duba venea dinspre Ploiești, iar șoferul a observat rondul prea târziu. Incidentul s-a soldat cu pagube materiale importante la vehicul. După accidentul din septembrie, mai mulți șoferi au reclamat faptul că rondul nu ar mai fi iluminat pe timpul nopții, iar lipsa vizibilității ar fi cauza evenimentelor rutiere.

După două evenimente rutiere succesive produse în zonă, polițiștii rutieri au solicitat administratorului drumului, respectiv CNAIR, îmbunătățirea rețelei de iluminat public și trasarea unui marcaj rezonator transversal pe partea carosabilă atât pe sensul Ploiești-Buzău, cât și pe sensul Buzău-Ploiești. Problema a fost remediată, însă în ultimele două săptămâni numărul evenimentelor rutiere în zonă a crescut. Cele mai multe mașini ajung în mijlocul rondului, însă altele și în șanțul de pe marginea drumului după ce ratează ocolirea giratoriului. Biroul Rutier din cadrul IPJ Buzău a transmis de la începutul anului patru informări către administratorul drumului Secția Buzău a Direcției Regionale de Drumuri și Poduri București din cadrul Companiei de Administrarea a Infrastructurii Rutiere, ultima joi.

Specialiștii în siguranță rutieră au făcut mai multe propuneri, printre care trasarea unor benzi rezonatoare pentru reducerea vitezei și racordarea stâlpilor de iluminat la rețeaua ­pu­blică, astfel încât zona să fie luminată permanent. Aceste soluții urmează să fie discutate în această săptămână cu reprezentanții CNAIR.

Rămâne de văzut cât va dura până când drumarii vor lua măsurile necesare pentru ca șoferii să fie obligați să reducă viteza înainte de intrarea în sensul giratoriu de la Hanul lui Țintă.

Amintim că, pe 22 septembrie, traficul a fost întrerupt mai bine de 9 ore la intersecția DN2E85 cu DN1B după ce o cisternă cu diluant s-a răsturnat în rondul de la Hanul lui Țintă. Șoferița autocisternei a declarat că nu a văzut la timp rondul, a virat brusc, iar mașina a intrat în balans, răsturnându-se ulterior pe o parte.

Articole similare