Administrație

Ce soluție au găsit autoritățile pentru atacurile animalelor sălbatice

S-a găsit o soluție pentru a opri atacurile animalelor sălbatice din zona de munte a județului sau, cel puțin, se încearcă ceva, după ce autoritățile din localitățile afectate au făcut apeluri repetate la Ministerul Mediului să ia măsuri. Garda Forestieră Focșani anunță că șase fonduri cinegetice din Vrancea și Buzău vor primi garduri electrice, printr-un proiect cu fonduri europene, gestionat de Ministerul Mediului.

Garda Forestieră Focșani a convocat gestionarii de fonduri cinegetice din Vrancea și Buzău pentru a ridica gardurile electrice în data de 14 octombrie, de la sediul furnizorului din Covasna. Gardurile au fost achiziționate printr-un proiect cu fonduri europene derulat de Ministerul Mediului, în parteneriat cu Institutul Național de Cercetare Dezvoltare în Silvicultură „Marin Drăcea”, Romsilva și Regia Publică Locală a Pădurilor Kronstadt. Proiectul are ca obiectiv general menținerea stării de conservare a ursului brun și prevede achiziția unui număr de 1.140 de garduri electrice, care vor fi predate fondurilor cinegetice din arealul de implementare.

Inspectorul șef al Gărzii Forestiere Focșani, Ionică Cherciu, a explicat că gardurile oferite prin acest proiect european sunt un sistem complet, cu generator impulsuri, panou solar, împământare, acumulator, role fir, sistem complet pentru poartă cu arc, izolator dublu și izolator inelar, izolatori fir, etichete autocolante, tăbliță avertizare. În această etapă vor merge la Covasna pentru a ridica gardurile electrice reprezentanții AV Tomis pentru Nereju, Ocolul Silvic Năruja pentru Nistorești, AVPS LRHunters Iași pentru Lepșa, iar de la Buzău – AVPS Călifarul Alb pentru Măgura, AVPS Călifarul pentru Brăiești și Asociația de Vânătoare Cerbul Carpatin pentru Cătina, după cum transmite monitoruldevrancea.ro.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker