Sport

Ce se va întâmpla cu Gloria?

Câteva întrebări care necesită răspunsuri urgente

Imediat după meciul cu UTA apar primele întrebări legate de evoluția, sau involuția!, clubului buzoian din sezonul următor. Declarația lui Adrian Mihalcea, antrenor care și-a câștigat destui partizani în cele câteva luni petrecute la Gloria, ridică un semn de întrebare cu privire la continuitatea unui plan pe trei ani, așa cum se conturase strategia din Crâng. Venit să lucreze „cu materialul clientului”, ex-dinamovistul a lăsat să se înțeleagă că n-ar da cu piciorul unei eventuale prelungiri a înțelegerii cu Gloria, numai că această prelungire va fi condiționată de anumiți termeni solicitați de tehnician. Cel mai probabil, cele două părți, conducerea clubului și Mihalcea, se vor așeza la masa tratativelor într-una din zilele următoare, în cadrul întâlnirii urmând să se decidă dacă se va continua în aceeași formulă pe banca tehnică.

„Exista o clauză de prelungire de contract automat dacă promovam, așa mi se termină contractul. Oarecare dorință de la ei există, însă sunt multe probleme ce trebuie rezolvate. Vom vedea zilele următoare ce va fi, nu am vrut să mă gândesc deloc la acest lucru, am vrut enorm și am transmis jucătorilor să promovăm. Nu am vrut să vorbesc cu nimeni până după meci, eu chiar am crezut că promovăm. Și după tur am crezut, asta e, altădată voi fi mai modest”, a declarat Adrian Mihalcea imediat după meciul cu UTA.

Indiferent dacă fostul dinamovist rămâne sau nu, va fi o vară fierbinte pentru Gloria, întrucât mai mulți jucători se află la final de contract. Tot după meciul cu Aradul, Vali Alexandru a declarat că viitorul  multor jucători ai Buzăului este destul de incert: Nu știm ce va fi în continuare, majoritatea jucătorilor mai au contracte până pe 5 iunie”.

Gloria va păstra, totuși, câțiva dintre jucătorii tineri, fotbaliști care au semnat pe doi sau chiar trei ani. Din păcate, primul „divorț” a fost deja oficializat, Oteliță, piesă importantă în angrenajul conceput de Mihalcea, semnând cu Sepsi. Fundașul băcăuan devenise titular, dar nu se mai încadra în baremele Under, impuse la Liga Secundă. De la Buzău, va pleca, cel mai probabil, și Relu Stoian, portar care fusese trecut pe linie moartă, după cele câteva gave comise în play-off.

Deocamdată,  pentru jucători urmează o vacanță, urmând ca, în funcție de rezultatele tratativelor, să fie anunțat un verdict în ceea ce privește planul anului competițional 2023-2024.

În ceea ce privește cele mai importante adversare de la anul, dacă Gloria va ținti în continuare promovarea, FC Argeș și Mioveni sunt primele nume la care se gândesc microbiștii. Din fericire pentru Buzău, ambele grupări trec prin perioade nefaste. Iar dinspre CSA Steaua, din nou din fericire, nicio veste legată de schimbarea statutului.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker