Administrație

Ce s-a spus la Colegiul Prefectural despre lucrările de pe DN10

Colegiul Prefectural s-a reunit joi în sala „D. Filipescu” a Consiliului Județean, acolo unde au fost prezentate rapoarte ale activității desfășurată de instituțiile cu rol de control, dar și informații noi cu privire la proiecte în derulare. La ședință au participat prefectul Daniel Țiclea, subprefecţii Gabriel Ilie și Constantin Cristea, precum şi conducători ai serviciilor publice deconcentrate ale ministerelor şi ale celorlalte organe ale administraţiei publice centrale din subordinea Guvernului.

Au fost prezentate rapoarte cu privire la rezultatele verificărilor efectuate de către instituțiile cu rol de control în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale, activitatea desfăşurată de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Buzău în anul 2021, dar și o informare privind programul anual al culturilor semincere de toamnă și primăvară, admise la multiplicare. În cadrul aceleiași ședințe, directorul Direcției Județene pentru Statistică Buzău, Cornelia Geambașu, a prezentat stadiul Recensământului Populației și al Locuințelor în etapa autorecenzării (15 martie – 15 mai 2022), la nivelul județului Buzău. Legat de recenzare, prefectul Daniel Țiclea le-a reamintit directorilor de instituții din subordine că se dorește o mai mare implicare a lor în privința autorecenzării angajaților, fiind subliniată ideea că orice salariat care se autorecenzează poate beneficia, ulterior, de o zi liberă.

Un alt subiect discutat a fost cel al reabilitării DN 10, Buzău-Brașov, care se află în lucru pe patru tronsoane, iar prefectul spune că lucrările se vor termina destul de curând, spre ușurarea șoferilor. Și în legătură cu podul nou peste Bâsca Chiojdului prefectul Țiclea este optimist, spunând că sunt șanse foarte mari să fie inaugurat la jumătatea lunii iunie. „Sunt vești foarte bune pentru șoferi. Sunt speranțe că se vor finaliza curând cele patru lucrări de consolidare  de pe DN 10, care se derulează la km 30, 34, 83 și 86. De asemenea, sunt  toate șansele ca la 15 iunie să se inaugureze podul nou-nouț peste Bâsca Chiojdului, la Cislău (km 46). Este primul pod nou, construit pe rețeaua de drumuri naționale din județul Buzău, de după Revoluție”, a spus prefectul județului Buzău, Daniel Țiclea.  (M.L.)

 

Articole similare