Administrație

Consiliul Județean, incomplet. Câți consilieri județeni depun jurământul marți

Noii consilieri județeni ale căror mandate au fost validate de instanță, depun marți jurământul. Ședința de constituire a Consiliului Județean a fost programată pentru ora 11.00, la o lună de la alegerile locale din acest an. Ședința se va desfășura la sediul Consiliului Județean Buzău, în Sala Mare.

Consiliul Județean Buzău va avea 32 de membri în legislatura 2020-2024, cu unul mai puțin decât în ultimii patru ani.

Tot astăzi va depune ju­rământul și președintele CJ. De menționat este că în 2016 președintele Consiliului Ju­dețean a fost ales indirect, prin votul consilierilor județeni. Începând din acest an, locuitorii județului și-au ales prin vot direct preșe­­din­tele Consiliului Județean, așa cum s-a întâmplat la alegerile locale din 2008 și 2012. Mandatul a fost câș­tigat de social-democratul Petre Emanoil Neagu, cel care a deținut funcția și în ultimii patru ani.

În urma voturilor obți­nute la scrutinul din 27 septembrie, Alianța PSD – PRO România va avea 21 de consilieri, PNL 7, iar PMP 4.

Marți depun jurământul 18 consilieri ai Alianței PSD- Pro România, sub semnul întrebării fiind mandatul lui Vasile Dobre, regăsit pe lista alianței la alegerile locale din 27 septembrie, dar care ulterior a parti­cipat la șe­dințe interne ale PNL Buzău. Cel mai probabil, man­datul acestuia urmează să fie invalidat de instanță, urmând ca în perioada următoare să fie va­li­dat un supleant.

De asemenea, doar șase consilieri județeni PNL vor depune jurământul marți, iar de la PMP 3.

Supleanții urmează să fie validați de Tribunal după ședința de constituire de marți.

În ceea ce privește nu­mărul de consilieri locali din unitățile administrativ-teritoriale din județ, aceștia vor fi în număr de 23 în municipiul Buzău, 19 la Râmnicu Sărat, 17 la Nehoiu și câte 15 în Pogoanele și Pătârlagele. Numărul aleșilor locali din comune variază între 9 și 15. Numărul membrilor Consiliului Județean, respectiv al fiecărui consiliu local a fost stabilit în funcție de numărul locuitorilor județului, respectiv comunei, orașului sau munici­piului respective.

Lista consilierilor ju­dețeni validați de Tribunalul Buzău:

 

Articole similare

error: Continut protejat!!