Educație

Ce rezultate au obținut elevii buzoieni la etapa județeană a concursului național de securitate și sănătate în muncă

Sâmbătă, 9 aprilie,  Liceul Tehnologic ,,Henri Coandă’’ din Buzău a organizat ediția  cu numărul al  XII – lea  a concursului „Știu și aplic! Securitatea și sănătatea în muncă se deprind de pe băncile școlii.’’

Liceul buzoian a fost gazda a acestei competiții ca urmare a rezultatelor valoroase obținute de elevii școlii la edițiile anterioare. „La ultima ediție  națională a concursului echipa Liceului Tehnologic <Henri Coandă>’ a obținut locul I, fapt care ne-a bucurat foarte mult și ne-a oferit bucuria de a organiza ediția a XII-a la noi’’, a precizat  profesorul Mihaela Duca, coordonatorul de la Buzău. Cadrul didactic  buzoian a subliniat importanța acestei competiții în educarea tinerilor în domeniul legislației muncii: „Este o preocupare constantă în activitatea liceului nostru, aspect ce a putut fi observat în rezultatele obținute de elevi la aceste concursuri. Noi oferim pieței muncii meseriași buni și este foarte important ca aceștia să cunoască drepturile și obligațiile ce le revin conform Codului Muncii și să respecte regulile în domeniul securității și sănătății. Utilajele, aparatura sau roboții  tot mai performanți din domeniul mecanic, electromecanic, electric sau ingineria mediului, impun o atenție maximă și deprinderi specifice”.

Liceul Tehnologic ,,Henri Coandă’’ Buzău a obținut la această etapă județeană premiul I la secțiunea pentru învățământul profesional,  premiul I la secțiunea învățământ liceal tehnologic,  ciclul superior al liceului și premiul al  II-lea  la secțiunea învățământ liceal tehnologic,  ciclul inferior  al liceului.

În organizarea competiției Liceul Tehnologic „Henri Coandă” Buzău a colaborat cu Inspectoratul Teritorial de Muncă Buzău și Inspectoratul Şcolar Judeţean Buzău.

Concursul destinat elevilor de liceu și școală profesională are ca obiectiv încurajarea şi atragerea acestora în activităţi de studiere a disciplinei Securitate şi sănătate în muncă și de a promova această disciplina și conștientizarea elevilor asupra riscurilor de accidentare și îmbolnăvire profesională de la viitoarele locuri de muncă, prin încurajarea și atragerea elevilor în activități de studiere și aplicare a securității și sănătății în muncă, dar și a comportamentului preventiv în mediul de muncă, crearea unui sistem de orientare practică privind conștientizarea atitudinii preventive în mediul de muncă și combaterea accidentelor de muncă.

Această etapă  s-a derulat concomitent în fiecare județ din țară, subiectele fiind identice pentru toți participanții. La nivel național concursul este inițiat de Colegiul Tehnic ,,Gheorghe Asachi’’ din Iași, iar  Inspectoratele Teritoriale de Muncă din fiecare județ și Inspectoratele Școlare Județene sunt principalii parteneri.  Concursul se adresează tuturor elevilor de liceu și școală profesională, indiferent de  filieră, profil sau  specializare. Concursul Național ,,Știu și aplic! Securitatea și sănătatea în muncă se deprind de pe băncile școlii”, a fost inclus în Calendarul Activităților Educative Naționale de Ministerul Educației Naționale încă din anul 2013.

Etapa națională se va organiza în perioada 13-15 mai,  la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” Iași.

Ce rezultate au obținut elevii buzoieni

  • Secțiunea Teoretic Ciclu Superior: Premiul I – Liceul Teoretic „Alexandru Marghiloman” Buzău;
  • Secțiunea Teoretic Ciclu Inferior: Premiul I – Liceul Teoretic „Alexandru Marghiloman” Buzău;
  • Secțiunea Tehnic Ciclu Inferior: Premiul I – Colegiul Economic Buzău; Premiul II – Liceul Tehnic Buzău; Premiul II – Liceul Tehnologic „Henri Coandă” Buzău;
  • Secțiunea Tehnic Ciclu Superior: Premiul I – Liceul Tehnologic „Henri Coandă ” Buzău; Premiul II – Colegiul Economic Buzău; Premiul III – Liceul Tehnic Buzău;
  • Secțiunea Școala Profesională: Premiul I – Liceul Tehnologic „Henri Coandă” Buzău; Premiul II – Liceul Tehnic Buzău; Premiul III – Liceul Tehnologic „Dimitrie Filipescu” Buzău.

 

Articole similare