Actualitate

FOTO / Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei, ajutoare pentru refugiații ucraineni

Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei s-a implicat în sprijinirea ucrainenilor fugiți din calea războiului și a trimis ajutoare în valoare de peste 560.000 de lei pentru refugiații care au ajuns în Republica Moldova, aflați acolo în grija Misiunii Sociale „Diaconia” a Mitropoliei Basarabiei.

„Până în prezent, Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei a trimis în Republica Moldova ajutoare pentru refugiaţii ucraineni în valoare de 565.646 lei. Primele ajutoare, în valoare de aproape 300.000 lei, au fost trimise în luna martie către raioanele Soroca şi Cahul, iar săptămâna trecută a plecat un alt transport, pentru refugiaţii ucraineni aflaţi în grija Misiunii Sociale <Diaconia> a Mitropoliei Basarabiei”, a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei, Dragoş Olteanu.

Sectorul Social-filantropic și misionar a pus la dispoziție, în cantități considerabile, mai multe tipuri de produse alimentare de bază, conserve și ingrediente pentru gătit, produse igienico-sanitare și de uz casnic, prin intermediul instituției de slujire a aproapelui din Republica Moldova.

În tot acest timp, ucrainenii care au ales să rămână în municipiul Buzău au participat la Sfânta Liturghie din duminici și sărbători, săvârșită în biserica Parohiei „Sfântul Apostol Andrei” din cartierul Micro XIV, unde, după fiecare slujbă, li s-a oferit o masă caldă la Cantina socială „Filantropia” din curtea lăcașului de cult.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker